FK Srbija 08: Preslišan i Lindenhof

0

Naš tim oprezno je ušao u igru protiv rivala, čiji su rezultati pokazivali da su jedna od jačih ekipa u ligi. Medjutim, već od prvog minuta moglo se videti da su srpski fudbaleri tehnički daleko jači od austrijske ekipe, koja je snagom pokušavala da se probije do protivničkog gola.

 

Ta, tehnička nadmoćnost urodila je plodom već u 11. minutu, kada je sa desne strane Miodrag Simić izveo slobodan udarac sa preko 20 metara, pogodivši mrežu golmana Lindenhofa. Samo minut kasnije uigranost srpskih fudbalera razbila je odbranu Lindenhofa, pa je posle duplog pasa sa trenerom – igračem Nemanjom Damnjanovićem, ko-trener Novak Vučić postavio rezultat prvog poluvremena.

 

Opasni mališani

U minulom kolu veliki uspeh ostvarila je i ekipa Srbije 08 ispod 10 godina, koja je ostvarila prvu pobedu. Naime, naši mališani porazili su tim Elite sa 6:2, na šta je trener Dragče Jovanović posebno ponosan.
Inače, sastav ispod 12 godina tesno je izgubio od Fenerbahčea sa 2:1, a omaldinci do 18 godina poražen je sa čak 5:0 od Posta.

 

U nastavku, Vučić je u 55. minutu ponovo postigao gol, nagoveštavajući visoki poraz protivnika. Ubrzo, faulom u šesnaestercu zaustavljen je napad Srbije 08, a Damnjanović je sa bele tačke povisio na 4:0. Pred mnogobrojnom publikom, pre svega vernim navijačima Srbije 08, fudbaleri su nastavili su napadima, ali i majstorijama na terenu. U 75. minutu, mrežu je ponovo zatresao Damnjanović, a u 81. u listu strelaca upisao se i kapiten Saša Vučković.

 

Ovom pobedom Srbija 08 je osigurala ostanak na samom vrhu tabele sa 28 bodova, gol razlikom od plus 44, postigavši 50 golova, a primivši svega šest, najmanje u ligi. Srbiju 08 prati samo tim Marsvize sa istim brojem bodova, ali mnogo slabijom gol – razlikom.
 

Pobeda protiv Lindenhofa je utoliko važnija, što se pred utakmicu vodila burna diskusija, sa nagoveštajima da će ovaj tim stati na put Srbiji 08…
 

SRBIJA 08: Borivoj Maksić, Slobodan Jovanović (Saša Živulović), Aleksandar Milosavljević, Vojkan Stević, Radenko Mrkonjić, Saša Vučković, Miodrag Simić (Slobodan Avramović), Marko Ristić, Novak Vučić (Jovan Rakić), Nemanja Damnjanović i Slaven Rakić.

 

Majdlig na redu

 

Naredne subote selekcije Srbije 08 igraju po sledećem rasporedu:
10.00 – ispod 15 godina: Ankerbrot – Srbija 08, na stadionu "Franz Holbl".
10.30 – ispod 10 godina: Srbija 08 – Švehat, na stadionu "Mautner".
12.00 – ispod 12 godina: Srbija 08 – Tim Viner Linien, na stadionu "Mautner".
14.00 – prvi tim: Srbija 08 – Dinamo Majdling, na stadionu "Mautner".
 

Do kraja jesenjeg prvenstva ostala su još tri kola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here