FMP startuje u Belgiji

0

Tim iz Železnika nalazi se u F grupi sa Banvitom (Turska), VEF Rigom (Letonija) i Okapijem (Belgija).

 

"Dobili smo nezgodnu grupu. Riga i Banvit su vrlo kvalitetne ekipe, dok je prvi protivnik Okapi Alstar u toj konkurenciji najlošiji tim. Naš prvi cilj je da se plasiramo u naredni krug Evročelendža, što bi značilo da moramo da se plasiramo među dve prvoplasirane ekipe iz grupe. Potrebne su nam pobede u Železniku i brejk u gostima, a utakmica u Belgiji je odlična prilika za pozitivan rezultat", izjavio je trener FMP Vlado Đurović.

 

Đurović je sedeo na klupi tima iz Alsta u sezoni 1995.-1996., kada je poražen u finalu nacionalnog šampionata od Šarloa. Danas je Okapi "fenjeraš" u flamanskoj zemlji sa skorom 2-6 posle osam kola D1 lige, a za vikend je poražen od Pepinstera 86:64 na gostujućem terenu.

 

"Nosim lepe uspomene iz Belgije. Okapi trenutno ne spada u grupu najkvalitetnijih timova u svojoj zemlji, već se nalazi na začelju tabele. Poznato je da najveći rejting imaju Ostende i Šarloa, a iza njih su Antverpen i Deksija. Sigurno je, ipak, da nas čeka odlična atmosfera, jer imaju najbučnije navijače u Belgiji. Dvorana od 2.5000 mesta je rasprodata, ali naš zadatak se zna, a to je pobeda. U ekipu se vratio Miroslav Raduljica, dok je Dejan Musli opet ostao u Beogradu zbog bolesti", zaključio je Đurović.

 

Bek FMP-a Branko Lazić najavljuje mnogo kvalitetniju partiju nego u Zadru.

 

"Ne poznajemo dobro protivnika, ali ćemo odgledati kasete pre meča i videti odakle nam preti opasnost. Trener Okapija i osnova ekipe su Amerikanci, ali to ne znači da su kvalitetniji od nas. Istina je da smo umorni od putovanja, ali ambicije kluba u

Dosadašnji pobednici:
2004.UNIKS
2005.DINAMO SANKT PETERBURG
2006.HUVENTUD
2007. JIRONA
2008.BARONS LMT RIGA
2009.VIRTUS BOLONJA

 Evročelendžu su najviše, tako da se nadamo pozitivnim rezultatima već od meča u Alstu",poručuje Lazić.

 

Utakmica u "Dženerali forumu" u Alstu na programu je u utorak, sa početkom u 20,30 časova.

 

Dve prvoplasirane ekipe iz osam grupa Evročelendža formiraće posle šest kola prvog kruga nove četiri grupe sa po četiri tima. Po dve najbolje ekipe iz drugog kruga plasiraće se u četvrtfinale, a takmičenje se završava fajnal- forom od 30. aprila do 2. maja. Finalisti FIBA Evročelendža u narednoj sezoni igraće u Evrokupu.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here