Tanjug/AP

Podružnica Folksvagen grupe u Kini zatvorila je fabriku u Tjenđinu, kojom upravlja zajedno s kineskom FAW grupom, kao i fabriku komponenti, zbog izbijanja epidemije Covid-19 u tom gradu.

– Zbog novog izbijanja epidemije Covid-19 od ponedeljka su zatvorene fabrika vozila FAW-VW i Foksvagenova fabrika komponenti za automatske menjače u Tjenđinu – izjavio je danas portparol nemačke kompanije za Rojters.

Prema njegovim rečima, u obe fabrike su ove nedelje dva puta sprovedena testiranja svih zaposlenih na Covid-19 i čekaju se rezultati.

– Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti proizvodnju i nadoknaditi izgubljenu proizvodnju. Glavni prioritet ostaje zdravlje i dobrobit naših zaposlenih – rekao je on.

U Tjenđinu, gradu u severnoj Kini udaljenom oko 100 kilometara od Pekinga, u sredu je zabeležen 41 slučaj zaraze kovidom, nakon 33 slučaja dan ranije, prema današnjim podacima Nacionalne zdravstvene komisije.

1 COMMENT

  1. Da i to je sad razlog jer su Švabe i ostaju Švabe VW sprema teren za otvaranje nove Fabrike na Kosovu pregovore su več započeli još prošle godine 2021 januara mjeseca i 3 puta je bila komisija od VW na izvidženju mjesta kod Prizrena od 50 Hektara zemljišta jer tu im je 3 medže izmedžu Makedonije i Albanije trsnsport More i Kopno odgovara Evropi dok fabriku za Komponente u Makedoniji i sad neka meni neko kaže da ovo nije politički akt.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here