EPA/Julien Warnand
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen saopštila je danas da, uprkos ratu, “Ukrajina nastavlja da hrani svet” i da će EU dati Ukrajini dodatnih 50 miliona evra da popravi oštećenu infrastrukturu u lukama.

– U ovom poduhvatu, možete računati na podršku Evropske unije – poručila je Fon der Lajen Ukrajincima putem platforme X (Tviter).

Ona je dodala da će EU nastaviti da jača Fond solidarnosti i da će Ukrajini pružiti dodatnih 50 miliona evra da popravi lučku infrastrukturu.

– Zajedno šaljemo ukrajinsko žito u svet – dodala je.

U pismu predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom ona je istakla da će poboljšani kapaciteti ubrzati izvoz hrane i ostalih dobara kojima Ukrajina snabdeva svetsko tržište.

– Vremenom, naša investicija će omogućiti ukrajinskim lukama da se vrate na nivoe pre rata – napomenula je, između ostalog, Fon der Lajen.

2 COMMENTS

  1. Ih,kome ona nešto obeća,može samo ono šta joj ameri narede,bolje da pomogne i spreče ubijanje nedužnih palestinskih civila, i hiljade dece,baš imaju vrednosti i aršine

  2. Tako ce i biti Ameri kako kazu uskoro ce Ukrainci u Eu bez ijednog ispubjenog uvjeta i Klastera a nama 1000 Uvjeta i 1000Klastera.Ne u Eu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here