Tanjug/AP
Predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozdravila je danas potpisivanje tri sporazuma o mobilnosti između zemalja Zapadnog Balkana.

Ona je u objavi na svom Tviter nalogu napomenula da ostaje još posla kako bi se završilo formiranje zajedničkog regionalnog tržišta.

– To je dobro za ekonomije i ojačaće lične veze u regionu. Ista priča je i u srcu našeg evropskog projekta – navela je Fon der Lajen.

Lideri zapadnobalkanske šestorke danas su na Samitu Berlinskog procesa potpisali tri sporazuma o mobilnosti kojima se omogućava putovanje uz ličnu kartu u regionu, međusobno priznavanje fakultetskih diploma i stručne spreme.

Sporazume su potpisali premijerka Srbije Ana Brnabić, premijeri Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, Crne Gore Dritan Abazović, Albanije Edi Rama, predsednik Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Sporazumi su potpisani u prisustvu nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i generalne sekretarke Saveta za regionalnu saradnju Majlinde Bregu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here