EPA-EFE/AHMED JALIL
Viola fon Kramon

Izvestilac Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Viola fon Kramon izjavila je danas u Sarajevu da se u slučaju davanja kandidatskog statusa Moldaviji i Ukrajini mora nešto dati i zemljama Zapadnog Balkana, što, kako je rekla, podrazumeva i status kandidata za BiH.

– Mi evropski parlamentarci uvek govorimo da u slučaju da se status kandidata da Moldaviji i Ukrajini, takođe moramo dati nešto zemljama Zapadnog Balkana da bismo pokazali da smo kredibilni i da poverenje u nas nije u potpunosti izgubljeno – rekla je Fon Kramon.

Odgovarajući na pitanje novinara šta bi podrazumevalo vraćanje kredibiliteta, odgovorila je da je reč o statusu kandidata za BiH, otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom i o viznoj liberalizaciji za samoproglašeno Kosovo, prenosi Srna.

Fon Kramona je u Sarajevo doputovala sa grupom evroparlamentaraca i članova Bundestaga iz grupacije Zelenih, u kojoj su i predsednik delegacije Parlamenta EU za odnose sa BiH Romeo Franc i član Bundestaga Boris Mijatović.

4 COMMENTS

  1. Daleko vam vase polje i EU kad ste pukli kime sad treba propala EU. Da i ovo malo sto je ostalo od naseg bogastva pokradrte i opljackate.

  2. Bruka i sramota.
    ”da bismo pokazali da smo kredibilni i da poverenje u nas nije u potpunosti izgubljeno”

  3. Neka hvala,ne treba da se mučite sačekaćemo mi do 2042 godine.Prvo da vidimo da li će da preteknete pa će posle da pričamo koliko plaćate da vam uđemo u savez.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here