Promo

Pod pokroviteljstvom Fondacije Ana i Vlade Divac u saradnji sa filantropskom zajednicom u Njujorku, organizovano je filantropsko gala veče kojem je prisustvovalo 350 filantropa iz SAD-a, Kanade i Evrope koji su te večeri donirali ukupno 54.000 dolara.

Prikupljena sredstva namenjena su za srednjoškolske stipendije u Srbiji. Fondacija Ana i Vlade Divac je tokom tri godine, zahvaljujući donatorima, dodelila 276 stipendija srednjoškolcima koji pokazuju izvanredan uspeh u školi, imaju otežane okolnosti odrastanja ali svakodnevno pokazuju izuzetnost ostvarujući odlične rezultate na takmičenjima iz raznih oblasti nauke i umetnosti. Ujedno nesebično pomažu drugima kroz volonterske aktivnosti.

Tokom donatorske večeri dodeljene su nagrade za filantropiju koje su dobili – Anka Erne za doprinos iz dijaspore, Milorad Jurković (Mile stolar) za doprinos filantropiji u Srbiji i Zorka Milić za dugogodišnji doprinos srpskoj zajednici.

Katarina Radivojević je vodila program tokom večeri i ulogu je delila sa kolegom Radivojem Rašom Bukvićem.

Ovo je bila prilika da se ljudi, koji su na različite načine povezani sa Srbijom, okupe, razmene ideje i učvrste filantropsku mrežu koja jača u SAD-a zahvaljujući nekolicini ljudi koji su osmislili ovaj događaj.

Ideju za filantropsko gala veče u Njujorku pokrenuo je Petar Marković koji je i vodio organizacioni tim koji je činio sedamnaest entuzijasta i profesionalaca iz različitih branši – finansija, konsaltinga, marketinga, menadžmenta, modne industrije, preduzetništva, i umetnosti.

Deo tima su bili Marija Tomić, Andrea Pavlović, Igor Mladenović, Nikola Ostojić, Srdjan Vuković, Ognjen Antanasković, Mark Jovanović, Ivana Nikolić, Gordana Jelić, Bozidar Jovicević, Đorđe Petković, Marta Stijepović, i Milos Čitaković. U timu je bilo i troje naših umetnika. Aleksandra Denda, džez/soul kantautorka, bila je zadužena za umetničko-muzički program večeri, i takođe je nastupila sa svojom etno vokalnom grupom ROSA.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime