Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković zbog izostanka sa Australijan opena nije bio u prilic da brani titulu, a Rafael Nadal je iskoristio priliku i prestigao srpskog asa i Rodžera Federera. Time je Španac zaoštrio trku za najvećeg tenisera svih vremena i još jednom podelio svet belog sporta. Fabio Fonjini ima svoj stav i veruje da je Novak i dalje motivisan.

Do početka Australijan opena Novak Đoković imao je jednak broj grend slem trofeja sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom. Ipak, Novak je deportovan, a Nadal je još jednom dokazao da ga nikad ne treba otpisati, pa čak ni kada se vraća posle teškog oporavka.

I dalje je neizvesno na kom mestu će Đoković moći da se bori za 21. grend slem ukoliko ostane nevakcinisan jer se pravila za ulazak u zemlje menjaju.

Prema mišljenju Fabija Fonjinija, italijanskog tenisera, Novak će nakon povratka Nadala biti motivisan da uzvrati novom titulom i to na omiljenom mestu slavnog Španca – Rolan Garosu.

– Koliko ga poznajem, njemu sada ključa u venama. Sa jedne strane, biće zadovoljan, jer su ovo stvari koje ga motivišu. Mora da je pomislio “super, pobedio si, vidimo se u Parizu”. Novak je veoma takmičarski nastrojen, pokazao je to proteklih godina. Ipak, Rafa ako želi može u Parizu da osvoji 22. trofej. Oni su neponovljiv fenomen u istoriji tenisa – rekao je Fonjini.

Italijan je istakao da se i sam susreo sa majstorijama Nadala i da je njegov podvig u Australiji neverovatan.

– On je neviđen borac. Teško je naći reči da se opiše šta je uradio, to su stvari koje samo najveći šampioni mogu da ostvare. Sećam se kako sam 2015. godine posle pobede nad Nadalom na US openu pričao sa Hoseom Perlasom, koji je tada bio sa mnom. Rafa nikad ne odustaje, nije dovoljno samo da ga pobediš, ti moraš da ga iznuriš. On te toliko troši na terenu, fizički i mentalno. Ponosan sam što sam ga dobio i u Monte Karlu. Samo Đoković i Federer su u stanju da zaustave tu takmičarsku vatru – objasnio je Fonjini.

Ipak, iako se divi Nadalu i Đokoviću za njega je Federer najbolji.

– Ne bih da uvredim Rafu ili Noleta, ali ja sam rođen kao Federijano i takav ću ostati. Ako bih morao da kupim kartu i biram koga da gledam, onda bih je kupio zbog Federera – zaključio je Fonjini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here