pixabay.com

Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe formiraće kosovsku vladu, a finalni sporazum biće postignut nakon proglašenja konačnih rezultata vanrednih izbora, poručili su posle današnjeg sastanka lideri te dve stranke.

Kurti je najavio da će Samoopredeljenje, koje je dobilo najviše glasova na izborima 6. oktobra, vladati sa DSK. On je naglasio da je zadovoljan što će Demokratska partija Kosova Kadrija Veselija biti u opoziciji.

Kurti je poručio i da će u Vladi biti “jedan ministar iz srpske zajednice kako to nalaže Ustav Kosova, ali da neće trčati za Srpskom listom pre nego što se razgovara sa ostalima političkim subjektima iz srpske zajednice koji su učestvovali na izborima”.

Vjosa Osmani, koja je uoči izbora bila kandidat DSK za premijera, poručila je da su obe partije iskazale dobru volju da “vladaju zajedno i rade u interesu građana Kosova”.

– U Vladi će biti manje ministarstava, ali će se više raditi – rekla je Osmani.

4 COMMENTS

  1. Spski narod je druge klase na Kosmetu
    siptari nece i nezele da suradjuju sa
    Srpskim politicarima, zasto da suradjuju
    kada je mocuce i bez njih. Siptari napreduju
    brzim korakom, dok Beograd to vidi kao dase
    nista ne desava. Srbin kao slijep, gluv i
    nem, sve ovo stose desava Srbina na Kosmetu
    ugrozava.Beograd nezna nista da kaze jedino
    samo narod da laze.

    • Sta ti mislis da mi molimo skjavele koj je protiv drzave Kosovo on je nevaljasan i ne treba nam u nasoj drzavi nek idu ako im je nepozeljno drzava Kosovo je za svih gradjane drzave a koj misli da skjavele bicu opet okupatori oni treba voditi u sudove i kazniti po zakone drzave ili deportovati ot ovde jer nemaju mesto ovde one skjavele ko ti

      • Shkavell je pogrdna rec za Srbe. Une flas gjuhe shqipe ma mir se qe e fol ti ( u prevodu govorim albanski jezik bolj od tebe). 21 vek je a vasa mrznja je kao u 16 veku. Rusite srpska griblja a pricate o nekoj demokratiji. Zamisli Albano da se y Srbiji i BiH zatvore sve Siptarske pekare kolika bi bila steta za Vas narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here