Prava Crna Gora
Marko Milačić

Predsednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić ocenjuje da je formiranje novog sastava Vlade Crne Gore najveća svetinja koja mora biti odbranjena.

– Na pragu smo konstituisanja prve slobodne Vlade u istoriji Crne Gore. Proces formiranja Vlade je trenutno najveća svetinja koju hoćemo i moramo odbraniti, snažno, saborno i dostojanstveno – naveo je on u pisanoj izjavi.

Milačić dodaje i da će Vlada biti formirana, bez obzira na brojne različite poglede, jer ništa nije važnije od ovog istorijskog zadatka koji su im građani poverili.

– Za ovaj ozbiljan posao treba truda, mudrosti i smjernosti. Upravo zbog toga što, siguran sam, nikome nije cilj prigrabiti funkciju koja u ovom vremenu znači samo ogromnu brigu i odgovornost, već naći prave ljude koji će svojim znanjem, strukom i političkom voljom moći da stanu pred građane, ponude rješenja i uz ogromna odricanja počnu da služe narodu. I toga smo svjesni svi mi koji u ovom trenutku sjedimo u poslaničkim klupama parlamentarne većine – kaže on.

On je naveo i da je nova vlast u Crnoj Gori svesna da mora da sačuva koheziju i onemogući svaki zluradi pokušaj da se umanji velika slava izborne pobede.

– Mi možemo da pravimo kompromise sa svima i oko svega, osim sa jednim – radom u najboljem interesu građana, koji su nam dali mandat da im služimo – zaključio je on.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime