Francuska medicinska sestra izlečena od ebole

0

Šoanski sveštenik nije uspeo da se izleči u svojoj zemlji
 

Francuska medicinska sestra, prvi francuski državljanin zaražen virusom ebole, a u Francusku je prebačena 19. septembra, gde je podvrgnuta eksperimentalnom tretmanu u vojnoj bolnici u predgrađu Pariza.

 

Francuska ninistarka Turen je u Francuskoj odobrila upotrebu tri eksperimentalna leka za tretman ebole, uključujući "avigan" japanske kompanije "Tojama kemikal". Kompanija navodi da je francuska medicinska sestra dobila "agivan", koji je u Japanu odobren u martu.

 

Zanimljivo je da je danas objavljeno da se još jedan pacijent u Evropi izlečio od ebole. U pitanju je epidemiolog iz Senegala, koji je došao u Hamburg krajem avgusta, pošto se zarazio virusom. On je pušten iz bolnice jer je uspešno izlečen, preneo je Rojters.

 

"On je dobro i već dugo nije zarazan. Oduševljeni smo što sada može da se vrati u svoju zemlju", dodaje se u saopštenju bolnice.

 

Za to vreme u Amfrici raste broj mrtvih od ebole. Do sada je od ovog virusa, koji hara zapadnom Afrikom, preminulo više od 3.300 osoba u zapadnoj Africi, i to je najteža epidemija ebole u istoriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here