EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić

Ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije tvrdi da su izjave kojima se negira “genocid u Srebrenici” izazvale emocije, i u regionu i u celom svetu.

Timonije je to rekao za RTCG povodom zahteva crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića za smenu ministra pravde Vladimira Leposavića.

– Razumem jake reakcije premijera u pogledu obaveza prema međunarodnoj zajednici, ali i u pogledu svojih zadataka, u pogledu crnogorskog naroda, jer su neki sporazumi usvojeni nakon izbora, odnosno potvrđeno je da će Crna Gora ostati verna evropskim i međunarodnim vrednostima – rekao je Timonije.

Krivokapić traži opoziv ministra Leposavića, koji je u parlamentu na pitanje poslanika DPS, da li priznaje genocid u Srebrenici, odgovorio da je spreman da prizna da se u toj opšti dogodio zločin genocida kada se, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi.

Zbog Leposavića je Crna Gora upala u ozbiljnu krizu, jer je Krivokapić zatražio njegovu smenu, za šta nije dobio podršku u parlamentu pa mu sada taj potez zavisi od poslanika opozicione DPS.

2 KOMENTARA

  1. Ala smo mi svi zajedno ex SFRJ danas propale banana države. Ambasade nam vode politiku, privredu, ekonomiju…. Nismo ni kolonije, obično smo roblje. I ćutimo ? Ako. A nije nam valjala Juga ? Hebo nas pas sve zajedno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime