Tanjug

Penzionisani Francuski general Žak Gileman rekao je da je Zapad licemeran, jer plače za Ukrajinom, a pozdravljao je bombardovanje Srbije, koja je, kako je dodao, bila nepravedno optužena za genocid.

Gileman je u izrazio uverenje da će “kada zavlada mir i slegnu strasti, istoričari će analizirati situaciju kako bi objektivno utvrdili pravog optuženika”.

– Amerikanci su 1990. godine odustali od približavanja Rusije i Evrope, obećali su Gorbačovu da nikada neće širiti NATO na istok. Zapad ne samo da je zadržao NATO sa 16 tadašnjih članica, već je integrisao još 14 zemalja u alijansu instaliranjem projektila na granicama sa Rusijom, trenutno pet zemalja članica NATO ima američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji. Od 1990. NATO više nije odbrambeni savez, naprotiv, on je ofanzivni savez, koji se povinuje naređenjima Vašingtona da vlada svetom. NATO je uvek agresor, u Srbiji, Iraku, Libiji, Siriji, Avganistanu, sa uspesima za koje svi znaju. NATO je 1999. bombardovao Srbiju sa armadom od 800 letelica i amputirao Kosovo, koje je postalo mafijaška država – centar za trgovinu ljudima, oružjem, drogom i ljudskim organima – rekao je Gileman.

Francuski general je dodao da “Zapad oplakuje sudbinu Ukrajine, ali je pozdravljao bombardovanje nesrećne Srbije, nepravedno optužene za genocid”.

– Zločinačko bombardovanje male zemlje, koja nikog nije napala, trajalo je 78 dana. Povratak Krima od strane Moskve je povratak bumeranga nezavisnosti Kosova, nametnutog Beogradu uz potpuno kršenje međunarodnog prava – rekao je Gileman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here