EPA-EFE/YOAN VALAT

Francuske vlasti pristale su na izuzetak – srpskim fudbalskim reprezentativcima dozvoljen je put u Beograd i povratak u klubove, bez obaveznog karantina!

Praktično, selektor Dragan Stojković Piksi, od ponedeljka, prvog radnog dana, računaće punim kapacitetom na golmana Predraga Rajkovića, štopera Stefana Mitrovića i levog beka Mihaila Ristića. Srpski reprezentativci imaće obavezu da se u Francusku, posle gostovanja u Azerbejdžanu, vrate privatnim avionom, uz obavezna dva PCR testa – uoči povratka iz Bakua i po sletanju na jedan od francuskih aerodroma.

Na sreću, kompromis je definisan u interesu sve tri strane – reprezentativaca, Fudbalskog saveza Srbije i klubova. Iako su srpski „Francuzi“ bili rešeni da, i po cenu obaveznog karantina dođu u Beograd, dogovoreno je najbolje rešenje i odmah posle utakmica Remsa, Strazbura i Monpeljea, u Ligi 1, Rajković, Mitrović i Ristić, poleteće ka beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. Za ponedeljak su zakazani okupljanje, upoznavanje sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem i prvi trening, pred početak trke za prvenstvo u Kataru, naredne godine.

Podsetimo, Srbiju u sedam dana, 24, 27. i 30. marta, očekuju bitne kvalifikacione utakmice, sa Republikom Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom.

Ista je i sudbina Stevana Jovetića. Napadač Monaka dobio je dozvolu da krene put Podrgorice i predvodiće reprezentatciju Crne Gore u predstojećim kvalifikacijama za Mondijal u Kataru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here