Tanjug/AP

Došao je i taj dan za nekadašnju fudbalsku senzaciju Franka Riberija (39) – stavio je tačku na svoju veliku, bogatu i slavnu karijeru.

Ono što je najavio u toku nedelje, a obnarodovao je da prestaje momentalno da igra zbog potrošenosti kolena, uradio je u subotu na meču Salernitane i Specije, uz buru emocija, uz suze i ovacije sa tribina.

Riberi je napravio počasni krug, pozdravio navijače, i oni njega, a onda je u jednom momentu samo briznuo u plač. Nije izdržao nalet emocija, nije bio spreman za ovaj dan, da ga izdrži bez mokrog lica, isplakao se i zatvorio krug.

Stadion Salernitane mu je klicao, ali biće još u ovom klubu slavni Francuz jer je priključen stručnom štabu trenera Davidea Nikole i to bi trebalo da bude prvi korak u njegovoj budućoj trenerskoj karijeri.

Dan ranije to je i obnarodovao na svom instagramu svoju odluku da prekine karijeru koja je počela u Bulonju, nastavila se u Alesu, Brestu, Mecu, Galatasaraju, Marseju, najsvetlije trenutke doživela u Bajernu, a potom je privedena kraju u Fiorentini i Salernitani.

Riberi je u neverovatnoj karijeri osvojio preko 20 trofeja, mahom sve sa Bajernom, s kojim je bio i prvak Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here