EPA/Friedemann Vogel

Fudbalski savez Kosova (FFK) saopštio je danas da je podneo žalbu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) zbog navodnih “teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije” Dragana Stojkovića i “rasističkih postupaka srpskih navijača” na utakmici između Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu u Kataru.

U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svetski mediji.

“FFK je podneo žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahteva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i događaja kao što je SP”, navodi se, između ostalog, u saopštenju FFK.

FFK podseća da je nedavno podneo žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom “Nema predaje”.

Selektor Srbije je posle drugog pogotka njegove ekipe protiv Švajcarske izrekao psovke, a to su “uhvatile” i TV kamere.

Švajcarska je pobedila 3:2 i izborila plasman u osminu finala SP. Fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Granit Džaka su nekoliko puta tokom meča provocirali srpske igrače.

3 COMMENTS

  1. Ne spustati se na nivo primitivizma je stvarno teska umetnost. Trebamo se posluziti inteligentnijim postupcima. Izadjimo psihologiji duhovnog ratnika u susret. Strateski, precizno i sa jasnim fokusom na razboritost. Neka psi laju. Psi koji laju ne ujedaju. Ko je uspeo budalu sa istim jezikom opametiti?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here