FIFA je predložila da se utakmica Kupa Srbije ipak odigra na Kosovu.

 

Posle predloga FIFA da se utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde ipak odigra na Kosovu, generalni sekretar Fudbaslkog saveza Kosova Erold Salihu je za RTK2 rekao da stav Saveza nije promenjen i da je u ovom slučaju politika iznad sporta.

– Naš stav se nije promenio i ta utakmica na Kosovu neće biti odigrana, jer je Fudbalski savez Kosova legitimni član UEFA i FIFA i ima sva prava i obaveze kao i ostale članice. Trebalo bi da razvijamo fudbal, a ne da vodimo rat, ali je činjenica da je ovde mnogo politike, a malo sporta. Uostalom, mi smo u jednom periodu imali dobru saradnju sa nekoliko srpskih klubova, koja je zbog politike prekinuta – ističe Salihu.

1 COMMENT

  1. Alo bre, pa vi ste zbog politike odbacili da igrate fudbal po celoj teritoriji Srbije. Kako vesto izvrcete pravu istinu, kako sad ne reaguje UEFA i FIFA ? Treba da Trepca , Zvezda i FSS uloze zalbu i protest zbog namermog zatiranja to jest rasistickog odnosa prema fudbalu i fudbalskog razvijanja na Kosovu. Treba da zatraze da Fudbalski savez Kosova nemoze da bude u funkciji jer je to ustvari Rasisticko Albanski Fudbalski Savez Kosova skraceno RAFSK.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here