EPA/Jason Szenes
Marton Fučovič i Novak Đoković

Mađarski teniser Marton Fučovič nije bio oduševljen odlukom da Novak Đoković ipak ostane u Melburnu i kako trenutno stvari stoje nastupi na predstojećem Australijan openu.

Fučovič ističe svoje poštovanje prema najboljem teniseru sveta, ali kaže da se ne smeju ignorisati trenutna dešavanja u svetu.

– Teško je govoriti o tome. Đoković je najbolji teniser na svetu, osvaja sve, uzeo je i Australijan open devet puta, tako da zaslužuje da bude ovde. S druge strane, ne možemo da ignorišemo ono što se događa u svetu – stakao je Mađar i dodao:

– Zdravlje ljudi je najvažnije. Pravila su ustanovljena pre nekoliko meseci, i ona glase da bi svi trebalo da se vakcinišu, što Đoković nije učinio. S te tačke gledišta, mislim da ne bi trebalo da ima pravo da bude ovde.

Marton je trenutno 38. teniser sveta, a najbolji rang do sada mu je 31. mesto.

Jedan od najvećih uspeha u karijeri mu je i četvrtfinale Vimbldona 2021. godine kada je ispao upravo od srpskog tenisera.

U karijeri ima jedan trofej osvojen u Ženevi 2018. godine, a vredno je napomenuti i da je 2010. osvojio Vimbldon u juniorskoj konkurenciji.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here