EPA-EFE/Christian Bruna

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino u ponedeljak je imao sastanak sa čelnim ljudima Svetske zdravstvene organizacije nakon čega je govorio o predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru.

– Uveren sam da ćemo imati sjajno Svetsko prvenstvo i da će nam ono doneti magiju na kakvu smo navikli i da će, kao i svi Mundijali pre njega, ujediniti svet. Mundijal u Kataru desiće se nakon više od godinu dana restrikcija putovanja i svega što se dogodilo i nadam se da će se to promeniti – rekao je Infantino.

Očekivano, bilo je i reči o vakcinaciji jer je od početka pandemije koronavirusa najavljivano da velikih međunarodnih takmičenja neće biti bez toga.

– Mi smo veoma svesni prioriteta po pitanju vakcinacije, zna se da su prioritet rizične grupe i zdravstveni radnici i ne smatramo da su fudbaleri grupa koja treba da bude povlašćena po tom pitanju. Naravno, iz bezbednosnih razloga u kontekstu međunarodnih takmičenja, Olimpijskih igara na leto i slično, to bi trebalo da bude preporuka, ali naravno uz praćenje svih prioriteta u distribuciji vakcine.

Prvi čovek FIFA uveren je da ćemo u Kataru sledeće godine imati navijače na tribinama.

– Sledeće godine na Mundijalu u Kataru imaćemo pune stadione. Kovid će do tada biti pobeđen i svet će naučiti da živi sa njim. Ako za dve godine ne budemo došli do toga, mislim da će svet imati veći problem nego što je pitanje navijača na Svetskom prvenstvu zaključio je Infantino.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime