R. Lukić
Prošle godine je slavu i turnir blagoslovio prota Branislav Čortanovački

Srpski fudbalski klub Hanover 96 je prošle godine uz blagoslov Crkve prvi put proslavio klupsku slavu Sretenje Gospodnje, a već ove godine korona se isprečila i poremetila zamišljenu tradiciju slavljenja slave i održavanja Sretenjskog turnira. Turnir ove godine i bez državne zabrane okupljanja, ne bi mogao da bude održan jer je sneg naprosto zatrpao grad, a kad je bela padavina prestala i kad su ulice delomično postale prohodne, baš na Sretenje, počela je sitna kiša koja je pri temperaturi od minus 14 stepeni saobraćaj gotovo totalno paralizovala. Tramvaji su zbog zamrzlih električnih provodnika potpuno stali, a zbog kao staklo klizavih ulica i automobilski saobraćaj odvijao se veoma teško. Gradsko saobraćajno preduzeće preko medija je objavilo da ne može da obezbedi dolazak dece u škole.

– Svima nam je žao, ali se i pre ovakvog jutra na Sretenje znalo da slavu nećemo obeležiti kao prošle godine, a da turnir neće biti održan jer je zabrana za amaterski fudbal i dalje na snazi. Na slavu smo podsetili saopštenjem na društvenim mrežama, a preko “Vesti” povodom naše slave državljanima Srbije čestitamo Dan državnosti, i zahvaljujemo našim sponzorima, bez kojih bi nam bilo teško da opstanemo. Oni nas vredno podržavaju, a mi im se odužujemo dobrim igrama i širenjem fudbala među mladima. Uz njihovu i podršku roditelja od septembra ćemo otvoriti i fudbalsku školu za dečake i devojčice starije od četiri godine. Uprkos koroni mi ipak marljivo treniramo. Nedeljko Mičić i Dejan Bubulj prvu ekipu trenirju onlajn, video-prenosom – rekao je za “Vesti” predsednik kluba Aleksandar Trifunović.

Prošle godine održan je veliki Sretenjski turnir, a sav prihod klub je poklonio humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe. U klubu se nadaju da će zabrana amaterskog fudbala do 1. juna biti ukinuta i da će 1. juna biti u mogućnosti da velikim turnirom proslave “klupski rođendan” (osnovani 1.juna 1996.). Ako turnir bude održan, u klubu već planiraju da će deo prihoda odvojiti za humanitarne svrhe, pri čemu prvenstveno misle na decu.

Nazdravili posle treninga

– Očekujemo da će fudbal krenuti polovinom marta. Treniramo onlajn dva puta nedeljno i mogu vam reći da ćemo kondiciju sačuvati bez obzira na to kad će prvenstvo početi. Što se tiče slave ove godine smo je obeležili čašicom rakije kojom smo nazdravili posle onlajn treninga – raportirao je iz tabora plavih trener Nedeljko Mičić.