Fudbaleri Crvene zvezde posetili su Gardu – elitnu jedinicu Vojske Srbije i 204. vazduhoplovnu brigadu na aerodromu u Batajnici.

Gardisti su na postavili crveni tepih i na poseban način dočekali crveno-bele, a domaćin šampionu Srbije bio je komandant Garde general-major Milomir Todorović.

U domu Garde general-major Todorović predstavio je zvez

dašima istoriju jedne od najelitnijih jedinica Vojske Srbije, osnovane 1830. godine.

– Crvena zvezda i Garda imaju mnogo toga zajedničkog. Zvezda je jedan od najstarijih klubova, a Garda je najstarija jedinica Vojske. Zvezda je najtrofejniji klub, a Garda jedna od najelitnijih jedinica Vojske. Svet poznaje Srbiju po Zvezdi, al ii po Gardi. Smešteni smo na Topčiderskom brdu, samo je kilometer vazdušnom linijom udaljena Marakana od našeg doma. Imamo i zajednički cilj, a to je da na najbolji način predstavljamo našu zemlju i građane Srbije – rekao je Todorović, a prenosi sajt crveno-belih.

Lepo iznenađenje pripremili su članove Garde treneru Milojeviću. Nakon prezrentacije o radu njihove jedinice general-major Todorović uručio je Milojeviću šapku komandanta garde, koja je posebna po tome što na sebi ima grb.

– Počastvovan sam što smo danas ovde i neizmerno zahvalan na poklonu. Srećan sam što su moji igrači, posebno stranci, uspeli da upoznaju našu bogatu istoriju. Ne možete da volite zemlju, ako ne poznajete njenu istoriju – poručio je Milojević.

Crveno-beli su obišli i crkvu Svetom velikomučenikju Georgiju, koja postoji u sklopu Garde. Tu ih je dočekao major Stevan Stevanović, koji im je poželeo mnogo sreće i uspeha u predstojećim mečevima.

Sa aerodroma Vojnomedicinske akademije helihopterom je crveno-bela ekspedicija odletela do aerodrome u Batajnici. U tridesetominutnom letu svi su uživali, a svakako je najlepši deo bio obletanje oko Marakane, te su tako fudbaleri mogli da vide stadion iz nesvakidašnjeg ugla.

Na najvećem vojnom aerodromu u Srbiji, 204. vazduhoplovna brigade dočekala je predstavnike Crvene zvezde. Piloti su odgovarali na sva pitanjafudbalera i potrudili su da im što bolje predstave svaki avione. Usledio je letački program, gde su zvezdaši uživali u umeću srpskih vojnih pilota.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime