Fudbaleri Crvene zvezde, nakon što su donirali novac za respiratore, prikupili su sredstva za kupovinu 4.000 brzih testova.

Kako je saopšteno na sajtu kluba, testove je danas u ime kluba vodećim ljudima Infektivne klinike u Beogradu uručio kapiten crveno-belih Milan Borjan.

Ističe se da je Zvezda od državnih organa dobila informaciju da su našoj zemlji u ovoj situaciji najpotrebniji testovi kako bi se što više ljudi testiralo na korona virus, a u kratkom vremenskom periodu ceo tim Crvene zvezde je skupio novac za 4.000 testova.

– Mislim da je ovo način na koji je ekipa pokazala da ima veliko srce. Pre svega na celu sa našim trenerom Dejanom Stankovićem i njegovim strucnim štabom uspeli smo da obezbedimo cetiri hiljade testova za Infektivnu kliniku u Beogradu. Presrećan sam zato što smo pokazali da smo mi veliki i da je Zvezda velika, kao i da pravi igrači igraju u ovom klubu – rekao je Borjan za klupski sajt.

Docent doktor Ivana Milošević, zamenik direktora Infektivne klinike, nije krila zadovoljstvo povodom ove humane akcije.

– Nama jako znači da su se sportisti i treneri Srbije, a naročito Crvena zvezda sami dosetili da pomognu. Ima mnogo imena koji su nam pomogli. To je zaista divan gest. Lepo je za zdravstvene radnke kada osete podršku u ovakvom teškom trenutku. Još jednom, hvala svima – rekla je Milošević.

Doktorka Ivana Pešić-Pavlović iz službe za mikrobiologiju Kliničkog centra Srbije zahvalila se svim sportistima koji su donirali brze testove.

– Prvo želim da se zahvalim svim sportistima koji su ovo donirali. Pored PSR dijagnostike koju primenjujemo od prvog dana, ovi testovi su od izuzetnog značaja za brzu i efikasnu dijganostiku. To veoma znači i našim pacijentima. MI smo svi zajedno u ovoj borbi – rekla je doktorka Pešić-Pavlović.

Direktor firme Labteh Zoran Milić koja je dostavila testove pohvalio je celokupnu akciju.

– Želeo bih ovom prilikom da pohvalim dve strane. Prva su donatori, tačnije sportisti koji su uspeli da prikupe značajna novčana sredstva – vrednost donacije je tačno 100.000 evra, a druga strana je organizacija preko firme Dejana Stankovića, jer je on uspeo da okupi sve sportiste na jednom mestu. Kada dosta pojedinaca skupi novac na jedno mesto tada se ima jedna velika kolimcina novca koja je znacmajna za pomoć – istakao je Milić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here