G7: Kijev može i jače na proruse

0

Lideri G7 su zaključili da je Ukrajina "uzdržano delovala" u slamanju pobune na istoku zemlje
 

Van Rompej je na završoj konferenciji za novinare rekao da su lideri sedam moćnih zemalja u saopštenju podvukli da "ukrajinske vlasti odmereno nastoje da povrate red i to je njihovo ustavno pravo koje mi priznajemo".

 

On je to rekao u odgovoru na pitanje o rečima ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koji je izjavio da je "cinizam bez granica" što su čelnici G7 ocenili da je "umereno to što se ukrajinska vojska koristi protiv sopstvenog naroda".

 

Pročitajte još:

* "Podrška G7 Ukrajini je cinizam bez granica"

* Lideri G7: Spremni smo da uvedemo nove sankcije Rusiji!

Van Rompej je podvukao da "svi moraju priznati da je Ukrajina ispoljila uzdržanost od početka krize" i pozvao se na primer Krima gde su, prema njegovim rečima, "ukrajinske vlasti zaista uzdržano reagovale i nisu se vojno angažovale".

 

"Poslednjih nedelja nastoje da povrate red i to je njihovo ustavno pravo koje mi priznajemo i to stoji u saopštenju G7", naveo je Van Rompej.

 

On je rekao da ukrajinske vlasti to čine "zaista na uzdržan način", dodavši da je bilo i nekih "incidenata" i da je "Evropska unija tražila da se istraže ti teški incidenti poput onog u Odesi".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here