EPA-EFE/STRINGER

Lideri Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) osudili su ruske referendume i pozvali ostale države da učine isto. Takođe su izrazili spremnost da izvrše ekonomski pritisak na fizička i pravna lica u Rusiji, navodi se u zajedničkom sapoštenju G7.

Lideri G7 tvrde i da „nikada neće priznati te referendume koji izgledaju kao korak ka ruskoj aneksiji“, kao i da „nikada neće priznati navodnu aneksiju ako do nje dođe“.
Pored toga, lideri G7 osuđuju i sve korake koje je Rusija preduzela po pitanju „eskalacije situacije uključujući i delimičnu mobilizaciju i neodgovornu nuklearnu retoriku“.
Podsetimo, danas su u osam časova u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR i LNR), kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti počeli referendumi o pristupanju Ruskoj Federaciji.

9 COMMENTS

  1. Zato i Više Nikada Nećete dobiti Gas Ruski jer i oni imaju to pravo da nikada vam ne daju taj gas bez energetike nema vam spasa jer Slatka Evropsko Unijo zavisni ste mnogo od toga…🤣🤣🤣

  2. to sto oni brabonjaju nema veze. nakon referenduma ako i jedna granata pogodi donbas rusi smatraju da imaju pravo da sravne kijev. tacka.

  3. EU dobro zna posle teferenduma to je automacki Rusija a onog momenta kad Ukrainci budu bombardovali ove oblasti to je onjava rata Rusiji. Uh a onda im se crno pise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here