Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je da je reprezentacija u izglednoj situaciji na Svetskom prvenstvu.

Gajić je dodao da je dobro to što ekipa sama odlučuje o svojoj sudbini.

– U veoma smo izglednoj situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini, što je u sportu uvek najvažnije. Protivnici su žestoki. Ako iz druge faze izađemo “živi”, onda smo zaista prekaljeni na završnom turniru i možemo da očekujemo najbolje vesti – rekao je Gajić u Varni.

Srbija će danas igrati protiv Francuske prvu utakmicu druge faze svetskog šampionata, a potom joj za vikend slede dueli sa Argentinom i Poljskom.

Ekipa selektora Nikole Grbića ima 12 bodova, tri manje od Poljske, jedan više od Francuske, a šest od Argentine.

– Svaki bod, pobeda, set, praktično od prve utakmice igra veliku ulogu. Onih šest ekipa koje budu na završnom turniru će to zaslužiti jer je finale počelo praktično prvog dana. Videli smo da jedna pobeda pravi veliku prednost u drugoj fazi takičenja. Naša pobeda protiv Rusije je napravila veliku prednost za nas, a problem za Ruse i biće im veoma teško da uđu u šest najobljih – rekao je Zoran Gajić.

Plasman u treću fazu Svetskog prvenstva izboriće pobednici četiri grupe, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here