EPA/VALDRIN XHEMAJ
Ramuš Haradinaj

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da pozdravlja poziv SAD za sastanak Kosova i Srbije u Beloj kući 2. septembra, a istovremeno poziva kosovskog premijera Avdulaha Hotija da ozbiljno pristupi razgovorima u SAD.

Prema Haradinaju, koji je već obelodanio ambiciju da postane predsednik Kosova, mora se podržati posvećenost američkog rukovodstva.

– Pozdravljam poziv specijalnog izaslanika predsednika Trampa za sastanak u Vašingtonu 2. septembra između Kosova i Srbije. Sastanak na ovom nivou je veoma dobrodošao i pozivam premijera Hotija da ovaj put ozbiljno pristupi upravljanju i formatu tema i sastanaka, podržavajući posvećenost američkog rukovodstva – poručio je Haradinaj.

Haradinaj ocenjuje da su SAD jedini garant postizanja finalnog sporazuma sa Srbijom unutar postojećih granica.

– Sjedinjene Države jedina su garancija za postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije, uz međusobno priznavanje unutar postojećih granica uz očuvanje unitarnog karaktera države – zaključio je Haradinaj.

Lider Alijanse za budućnost Kosova je kritikovao ranije Hotija zbog sastanka sa predstavnicima zvaničnog Beograda u Briselu.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA PREGOVARA SA MENTORIMA SIPTARSKIH KRIMINALACA I BANDITA O SOPSTVENOJ ZEMLJI SRBIJA TREBA AMERIMA POSTAVITI PITANJE DA LI OVI SIPTARI KOJI SU U SRPSKOJ ZEMLJI IMAJU LI SVOJU ALBANIJU ILI NE

  2. DA LI CE IKADA I KAD CE OVAJ KRIMINALAC KOJI NAREDJIVAO PROTERIVANJE SA SRPSKE ZEMLJE PREKO 250 000 SRBA A I ROMA DA LI CE OVA ISTINA IKADA IZACI NA VIDELO

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here