Gašić i Kif: Najbolja saradnja u oblasti odbrane

0

Pozvao britanskog kolegu da poseti Srbiju: Bratislav Gašić
 

Na sastanku sa ambasadorom Gašić je uputio poziv britanskom ministru odbrane Filipu Hamondu da u narednom periodu poseti Srbiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Gašić je posebno zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na inicijativi, finansijskoj pomoći i podršci u uspostavljanju novog NATO Poverilačkog fonda, "namenjenog delaboraciji i uništavanju viškova ubojnih sredstava" u Srbiji i unapređenju kapaciteta Tehničko-remontnog zavoda Kragujevac.

 

Gašić i Kif razgovarali su i o značaju saradnje u oblasti izgradnje integriteta i prevencije korupcije, a Ministarstvo odbrane zainteresovano je za razmenu iskustava u oblasti Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike EU, dodaje se u saopštenju.

 

Ministar je zahvalio Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva na doniranju 67 radio stanica za potrebe terenskih timova Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom katastrofalnih poplava u maju.

 

Težišne oblasti saradnje Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva su vojno obrazovanje, odnosi s javnošću, vojna medicina i reforma sektora bezbednosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here