Lična arhiva
Glumci amateri sa Katarinom Stević Titović

Amaterska pozorišna trupa Gastarbajteri iz Beča organizovala je promociju knjiga i slika umetnice Katarine Kaće Stević Titović. Knjiga pod nazivom “Kaća, tri u jedan” izazvala je veliku pažnju publike. Promocija je održana u prostorijama Bečkog kulturnog centra WUK, gde trupa Gastarbajteri održava probe i predstave. Voditelj i organizator programa bio je predsednik udruženja Milinko Ametović Beganović.

– Pre tri godine je trebalo da održimo ovu promociju, ali se desila korona i morali smo sve da otkažemo. Promocija je bila zakazana baš dan pred lokdaun pa smo otkazali, a lično sam na neki način imao dužnost da to sada nadoknadim – objasnio je Ametović Beganović.

Potpredsednica Gastarbajtera Zorica Đuđić, inače članica Udruženja književnika Srbije, pročitala je opširnu analizu knjige koju je napisala čitajući Kaćino delo.

Kaća je svestrana umetnica

“Dan pre promocije imali smo probu programa, pa nam je Zorica pročitala tekst o knjizi. Posle prvih redova skoro svi su se rasplakali, jer je tako lepo i emotivno napisala”, kaže Ametović Beganović.

Stihove su recitovali članovi Gastarbajtera Slavica Gunjević, Tamara Tot Horgosi, kao i Katarinina majka Leposava Simić, koja joj je ujedno bila i najveća podrška.

U pripremi promocije od velike pomoći bio je i verni član Gastarbajtera Branislav Floranović.

Uskoro pred publikom

Gastarbajteri posle ove promocije već pripremaju reprizu hit predstave “Zadnji dinar” sa novom postavom glumaca. Predstava će uskoro biti ponovo pred bečkom publikom, koja o aktivnostima društva može da se informiše podrobnije na sajtu www.gastarbajteri.online.