Turistička organizacija opštine Temerin

Turistička organizacija opštine Temerin organizuje najveću gastronomsku manifestaciju u opštini “Prosto k’o pasulj”, u subotu 04. juna, sa početkom u 9 časova.

Takmičenje u kuvanju pasulja je na Temerinskom vašarištu, najuređenijem i najvećem prostoru za događaje na otvorenom, u ovom delu Vojvodine. Tradicionalno okupi više hiljada učesnika i posetilaca. Jedno je od najmasovnijih kulinarskih takmičenja u Srbiji. Prijavljeno je 160 ekipa iz čitave Srbije. Manifestacija, osim turističko-zabavnog, ima humanitarni karakter.

Mesto održavanja – najlepše Vašarište u Srbiji

– Svake godine za posetioce sprema se u specijalnom kazanu 3.000 porcija koje se podele u humanitrane svrhe. Porcija nema cenu već se daje dobrovoljni prilog a skupljeni novac se uplaćuje u humanitarne svrhe. Prošle godine sredstva su uplaćena na račun dve socijalno ugrožene porodice iz naše opštine. Ove godine novac će biti prosleđen za potrebe lečenja male sugrađanke Dorotee Jovičić koja se bori sa opakom bolešću – kaže Marina Injac, direktorka Turističke organizacije opštine Temerin.

Takmičari spremaju pasulj koji ocenjuje žiri i bira pobednike (prvo, drugo i treće mesto) a dodeljuju se i utešne nagrade. Žirijem, ove godine, predsedava Janko Pinćer, poznati kulinarski stručnjak, jedna od članica je food blogerka Baka Kaja.

Koncerti i nastupi muzičara sa jedne od prethodnih manifestacija

Za posetioce su oragnizovane sportske temerinske igre, Tao-Montop poligon spretnosti, One team turnir u malom fudbalu, kulturno-umetnički program, najmlađe zabavljaju animatori. Na tezgama, lokalni proizvođači i zanatlije izlažu proizvode u okviru Ulice starih zanata: ručno rađeni upotrebni i umetnički predmeti, suveniri, đakonije iz bogate bačke kuhinje.

Prošle godine šampioni su bili članovi tima Falkon iz Novog Sada. Da će takmičenje biti zanimjivo obećavaju nazivi ekipa, jedana od prijavljenih je “Kerberi čuvaju Pavlovićevu mast od drvenih bandita”.

U večernjim satima koncerte će održati rok grupa Kerber i pevačica Milica Pavlović.
Saopštenje i fotografije možete koristiti za objavu.

Za više informacija

Turistička organizacija opštine Temerin

temturorg@hotmail.com
telefon 021/844-655
www.temerintourism.org.rs

Kompletan program sa satnicom

9:00 – DOČEK I RAZMEŠTANJE EKIPA
10:30 – FOTOGRAFISANJE KUVARA EKIPA ISPRED BINE
11:00 – ZVANIČNO OTVARANJE I POČETAK KUVANJA PASULJA
11:00-12:15 – ZABAVNI I MUZIČKI PROGRAM, NASTUP KUD-ova
12:00 – HUMANITARNI PASULJ (podela 3.000 porcija)
12:30-13:45 – TEMERINSKE IGRE – voditelj GORAN PODLIPEC
14:00-14:30 – PREDAJA UZORAKA NA OCENJIVANJE
14:00-15:15 – NASTUP TAMBURAŠKOG ORKESTRA „BISERI“
14:00-16:00 – PROGRAM ZA DECU SA ANIMATORIMA – SLAVICA ANIMATOR
15:30 – PROGLAŠENJE POBEDNIKA
16:00 – 18:00 – KONCERT GRUPE “BANDA DRVENA”
20:00 – 22:00 – KONCERT GRUPE KERBER
22:00 – 00:00 – KONCERT MILICA PAVLOVIĆ

Dobrodošli u Temerin, “Prosto k’o pasulj”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here