EPA-EFE
Vladimir Putin

Poslednji put ruski predsednik Vladimir Putin viđen je u javnosti 21. septembra kada je posetio tehničku školu i koncert u Velikom Novgorodu.

Odmah posle koncerta, prema izvorima, počela je pauza u Putinovim javnim aktivnostima, koja će trajati najmanje nedelju dana.

Nakon što je proglasio delimičnu mobilizaciju, ruski predsednik Vladimir Putin nestao je iz javnog prostora.

Navodno, bilateralni susreti su unapred snimljeni, što pres-služba najavljuje u pravom trenutku kako bi se stvorio utisak da predsednik radi u kontinuitetu. Kremlj planira da objavi snimak najmanje do sledećeg četvrtka, kada bi predsednik trebalo da poseti veliki industrijski region, navodi jedan od izvora upoznat sa Putinovim rasporedom.

Drugi izvor kaže da Putin od prošle srede uveče odmara “dušom i telom” u svojoj rezidenciji na Valdaju u Novgorodskoj oblasti. Naime, pored glavne kuće službene rezidencije nalazi se banjski kompleks sa blatnim kupatilom i bazenom. U ovom delu se nalazi i hokejaški teren, gde predsednik voli da okuplja prijatelje i igra hokej, kaže jedan od izvora.

On je u četvrtak i petak telefonom razgovarao sa predsednikom Turkmenistana i prestolonaslednikom Saudijske Arabije. Takođe u petak, sajt Kremlja objavio je vest o sastanku sa članovima Saveta bezbednosti. Međutim, prema izvorima, ovo drugo je moglo biti prethodno snimljeno.

Ali najzanimljivije je da Putin nije došao na Z-koncert u samom centru Moskve u znak podrške “referendumima” na okupiranim teritorijama Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je na pitanje zašto predsednik nije došao tamo rekao da ima posla u Kremlju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here