Tanjug/AP
Novak Đoković i Janik Siner

Najbolji italijanski teniser Janik Siner danas je osvojio svoj prvi grend slem trofej i postao prvi Italijan koji je osvojio Australijan open.

On je to učinio prvo pobedom nad Novakom Đokovićem u polufinalu, a onda i današnjim velikim preokretom u finalu protiv Rusa Danila Medvedeva, rezultatom 3:2 u setovima.

Iako se donedavno verovalo da Karlos Alkaras od tenisera iz mlađe garde neće imati pravu konkurenciju, ispostavilo se da sada Siner vodi glavnu reč među “nekim novim klincima”.

Ipak, bez obzira na ovakav epilog na Australijan openu, Novak Đoković je i dalje na vrhu ATP liste sa 9.855 bodova, što je za 1.200 manje nego kad je došao u Melburn.

Drugi je i dalje Alkaras sa 9.255 poena. Španac je uvećao svoj konto za 400 poena, a Danil Medvedev je sada treći sa 8.765 poena. On je plasmanom u finale zaradio 1.210 poena.

Novi šampion Australijan opena Janik Siner za sada mora da se zadovolji četvrtim mestom na ATP listi, s tim da sada ima 8.310 poena, odnosno 1.820 više nego pre ovog turnira.

U Top 5 je još Andrej Rubljov sa 5.050 poena, samo 20 više od šestoplasiranog Zvereva na šestom mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here