Gde na odmor sledeće godine?

0

wikipedia.org
Nezaobilazna destinacija za sledeću godinu: Mons u Belgiji
 

Mons, Belgija

Grad Mons u Belgiji ima samo 93.072 stanovnika, ali očekuje da će 2 miliona posetilaca zakrčiti njegove male srednjovekovne ulice, tokom godine u kojoj će kao Evropska prestonica kulture biti domaćin za više od 1.000 kulturnih i umetničkih događaja. Između ostalog, u 2015. godini ovde će biti organizovana izložba dela Van Goga, tri multidisciplinarna umetnička festivala, brojne javne instalacije i žurke. Za april je predviđeno otvaranje pet novih gradskih muzeja.

Farska ostrva

Farska ostrva nikada nisu imala svoj trenutak slave, ali ova konstitutivna državica u okviru kraljevine Danske će tokom 2015. godine možda i to dočekati. Naime, 20. marta sledeće godine, Farska ostrva će biti jedno od samo dva mesta na celoj planeti odakle će moći da se vidi potpuno pomračenje sunca. Nekoliko turističkih agencija već prodaje aranžmane za putovanja i krstarenja inspirisana ovim jedinstvenim astronomskim događajem, jer iako će trajati samo 2 minuta i 47 sekundi, Evropljani neće imati priliku da nešto slično vide sve do 2026.

Reuters/E.S.
Singapur sledeće godine slavi 50 godina od sticanja nezavisnosti, pa je pravo vreme da ga posetite
 

Singapur

Singapur ima reputaciju neverovatno lepe i istovremeno neverovatno dosadne zemlje. Ali, budući da sledeće godine proslavlja 50 godina od sticanja nezavisnosti, ovde vas očekuju vatrometi, parade, zabave, performansi, programi za decu i brojni drugi sadržaji. Pored ovoga, u novembru se konačno otvara Nacionalna galerija, koja će se pridružiti novootvorenim atrakcijama kao što su River Safari (rečni safari) i sportski centar Massive Singapore Sports Hub.

Milano

Drugi po veličini grad u Italiji sledeće godine će biti domaćin velikog svetskog sajma Expo Milano 2015, čija će tema biti Hrana za planetu, energija za život. Ukoliko se ovde zateknete između maja i oktobra, između ostalog imaćete priliku da isprobate kakvog je ukusa budućnost hrane. Očekuje se da će učesnici iz 140 zemalja biti smešteni u 60 paviljona privući preko 20 miliona posetilaca. Budite spremni na degustacije, edukativna predavanja i vrhunske kulinarske kreacije koje će vam okupirati sva čula.

wikimedia.org
Mnogo je razloga da otpujute u Abu Dabi, sigurno će vas zaseniti svojom lepotom
 

Abu Dabi

Dubai je možda postao turistički div, ali bogati emirat u njegovoj blizini rešio je da postane kulturna prestonica Bliskog istoka, a u srcu ovog projekta je kulturna četvrt Saadiyat Island Cultural District na 24.000 m2. Ovo mesto će 2017. godine postati domaćin Guggenheim Abu Dhabi-a, Nacionalnog muzeja Zajed u 2016, i ako sve bude išlo po planu, prvi muzej Luvr van Pariza do kraja sledeće godine. Ovim atrakcijama treba dodati Centar za scensku umetnost koji je dizajnirala Zaha Hadid i eto jedne veoma atraktivne destinacije koju vredi posetiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here