Gej iz Nemačke brutalno pretučen

0

Državljanin Nemačke udaren pikslom u glavu (Foto: Ilustracija)
 

– Oko tri sata ujutru D.H. je zadobio teške povrede na Zelenom vencu pošto je učestvovao na beogradskoj konferenciji o pravima LGBT populacije, koju je organizovao Labris. Prema poslednjim informacijama stanje povređenog je kritično – kažu u beogradskoj policiji.

 

Prebijen jer je stranac

Hajnc Vilhelm, ambasador Nemačke u Srbiji kaže da je mladić navodno napadnut jer je stranac.
– Naše misli su sa žrtvom i nadam se da će se oporaviti bez trajnih oštećenja. Ako je tačno da je napadač rekao da ne želi strance u Srbiji, delo dobija novu dimenziju ksenofobije – izjavio je šokirani ambasador.
Vilhelm je juče učestvovao na šetnji gej i lezbo udruženja centrom Beograda u znak protesta zbog prebijanja mladića. Jake policijske snage obezbeđivale su skup, a veći incidenti nisu prijavljeni.

U Urgentnom centru dodaju da je D.H. dovezen sa teškim povredama glave i tela, a da je imao krvarenje u mozgu, pa je hitno operisan. Kako nezvanično saznajemo, nemački državljanin je napadnut u blizini jednog kafića.

– On je sa prijateljem iz Nemačke sa kojim je doputovao i još jednim drugom bio u kafiću, a kada su izašli napolje, ubrzo im je pritrčao napadač i pikslom ga udario u glavu, posle čega je pobegao – saznaju “Vesti’’ u policiji.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da će policija brzo uhapsiti napadača.

– U našu zemlju i Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i novac. Naredio sam intenzivnu istragu jer nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i kao što smo uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državljana – izjavio je Stefanović.

Da će ovaj događaj samo usijati atmosferu pred najavljenu Gej paradu slažu se i u policiji i LGBT udruženjima. Parada je planirana za 28. septembar i njeno održavanje zavisi od bezbednosne procene policije, koja treba da bude gotova u sledećih nekoliko dana. Zbog opasnosti da se ponove nemile scene iz 2010. godine, kada je gotovo 200 policajaca i demonstranata povređeno tokom održavanja Gej parade, obimne procene bezbednosti se rade u svim srpskim bezbednosnim službama, a tek onda će se doneti definitivna odluka da li će biti održana ili ne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here