EPA/Ronald Wittek
Bil Gejts

Milijarder Bil Gejts ponovo je upozorio da svet još uvek nije video najgore od pandemije koronavirusa, za šta postoji rizik mnogo veći od pet odsto.

Vlasnik Majkrosofta istakao je da ne želi da zvuči “sumorno”, ali da postoji rizik od stvaranja “brže prenosive” i “fatalnije” varijante virusa.

– Još uvek smo u opasnosti da ovaj virus stvori varijantu koja bi bila još transmisivnija i još fatalnija. Ne želim da budem glas propasti i tuge, ali rizik je daleko iznad pet odsto da nismo videli najgore od pandemije – ekao je Gejts za “Fajnenšel tajms”.

Gejtsovo upozorenje dolazi nakon što je Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO), ove nedelje upozorio da ljudi i dalje moraju da budu oprezni zbog virusa.

Gejts, koji u utorak objavljuje svoju novu knjigu “Kako sprečiti sledeću pandemiju”, savetovao je vladama širom sveta da investiraju u tim epidemiologa i kompjuterskih modelara kako bi pomogli u identifikaciji globalnih zdravstvenih pretnji u budućnosti.

5 COMMENTS

  1. Невероватан да не кажем човек. Колико ово створење ради на јачању овог вируса, провидно из свемира. Дај остави нас на миру, злотворе. Ако имаш паре немаш људе као власништво, слуго сатане!

  2. Zabrinjavajuci, zato sto je upravo on jedan od glavnih aktera duboke drzave ciji cilj jeste decimiranje populacije. Zna on dobro sta prica. Nada je samo u Boga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here