General Onanas

0

Igor Kozarski

Elem, dr Neša primio je od sindikalaca pisamce u kom mu poručuju da nisu zadovoljni što ministar nije našao vremena za njih, predstavnike oko 30.000 zaposlenih kojima tako ne mogu da odgovore šta će da bude sa novčanim potraživanjima, najavljenim smanjivanjem plata, izradom kolektivnog ugovora i večitom temom u srpskoj policiji – obezbeđivanjem uniformi i opreme.

Dr Nešu ta pitanja baš i nisu uznemirila, ali jeste zaključak sindikalaca da će ignorisanje tih tema da izazove neželjeno nezadovoljstvo koje je nemoguće kontrolisati i koje će da dovede do ozbiljnih posledica.

Ovaj pitomac Megatrend Fakulteta za poslovne studije, distributer računarske opreme i marketolog koji je naprasno poželeo da reformiše policiju, deduktivnom metodom Šerloka Holmsa zaključio je da je reč o udaru na državu. Pa čak i da smo takve pokušaje izazivanja haosa videli pre 12 godina.

I tako su heroji koji su spasavali ljude u gradovima pod vodom namah postali nalik izdajnicima, pobunjenicima, a izgleda čak i ubicama. Jebiga, dok su bili potrebni valjali su, lepo je bilo dr Neši da se slika s njima kada su vadili ljude iz vode. Ali nije valjda da im je zbog toga palo na pamet da se bave platama i opremom.

Ipak se Milo prvi setio ubistva Đinđića, pa je upozorio Vučića da se čuva unutrašnjeg neprijatelja. A vispreni dr Neša požurio je da se zavuče pod Vučićeve skute istom pričom.

A i korisno je da se potisne priča o tome da li je Nešin doktorat kompilacija ili naučni rad. Pa i o mentoru Jovanoviću dr Mići koji svoj doktorat dokazuje i video- snimkom razgovora s mentorom iz Engleske u kojem su poredili anglosaksonske i balkanske sklonosti ka onaniji.

I tako zaklonjen iza Vučićeve gromade dr Neša može da nastavi s reformama, valjda komesarski da kadrira i zamenjuje ljude podobnim. Dunuo je dr Neša Vučiću u jedra, pa je prvom premijeru lakše da preti da niko nije jači od države, da zapomaže kako mu svi rade oko glave, udaraju preko sina…. Možda izvuku iz turšije opet nekakve atentate kao kada je pijanac u povratku sa slave presekao kolonu kola u kojoj je bio Toma, pa danima nismo bili ni živi, ni mrtvi u strepnji da li će kroz našeg predsednika da se nastavi tragična sudbina Kenedijevih.

Čak je dr Neša pozvao BIA da ispita da li ima skrivenih namera u MUP-u. I tako će BIA da se bavi policijskim sindikalcima kada već nema preča posla. Eto nama vatrogasne i sindikalne mafije, sve naslednik do naslednika zemunskog klana.

A u marketinške kampanje srpske vlasti uključio se i Milo baš zato što se i njegov režim napokon nalazi u sve bezizglednijem položaju. Pa sve ide po principu drvo na drvo, čovek na čoveka, a vo na vola.

Zapravo, jako mi je dosadno opisivanje ovoga, šta god da je… Sve je potpuno bezizgledno.

Jednostavno, ova jeftina i nesposobna kopija režima iz devedesetih poptpuno je obesmišljena i sve brže gubi kapital stečen na izborima. Otud možda i toliki strah od policijskih sindikata da se zove BIA u pomoć, a da se pri tom ne razmišlja da je DB prvi napustio Miloševića kada je sveća dogorela.

Verujem da su i oni svesni da ne mogu da urade ništa korisno, pa se zapomaganjem o zaverama maskiraju i traže da se bavimo njima umesto našim životima.

Ali mene interesuje gde su te investicije? Što ne otpuste iz državne službe pola miliona stranačkih parazita? Koliko će ljudi da se zaposli? Šta je s onom smejurijom od Beograda na vodi? Gde je 100 milijardi dolara investicija iz Kine i Japana s koliko nas je Toma zajebavao u kampanji?

I zašto nas RTS plaši da je moguće da država proda Telekom, deo EPS-a i Aerodrom "Nikola Tesla" u nadi da će da dobiju oko pet milijardi evra? Hoće li režim da se spasava krčmljenjem preostalog, pa i jedinog što donosi prihod?

To me interesuje, a ne onanija o generalu Papaji, Mangu i da li je sledeći Ananas.
Eto, upisujem se u unutrašnje neprijatelje, ne boli nimalo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here