Tanjug/AP
Bjelica je i za samo pet minuta u igri često vodio duele s Gibsonom

Zanimljiv detalj s utakmice Minesote i Sakramenta.

Naš košarkaški as Nemanja Bjelica sigurno želi da što pre zaboravi utakmicu u kojoj je njegov Sakramento kao gost izgubio od Minesote (132:105). Igrao je samo pet minuta, a nije postigao nijedan poen tek drugi put ove sezone.

U prvoj četvrtini efektno ga je blokirao centar domaćina Karl Entoni Tauns, što mu je poljuljalo samopouzdanje, ali je u tom njegovom pokušaju da poentira iz solo prodora prethodila zanimljiva pojedinost.

Uporedo s njim je krenuo igrač Minesote Tadž Gibson. U levoj ruci je držao desnu patiku koja mu se izula s noge u prethodnoj napadačkoj akciji. Njom je i pokušao da blokadom spreči Bjelicu da postigne koš. Nije uspeo pošto je naš košarkaš bio za delić sekunde brži od njega, ali ono što nije platio na mostu morao je na ćupriji.

Šta bi se desilo da je Gibsonu “pošlo za patikom” pravila igre ne utvrđuju decidno, ali se u jednom paragrafu kaže da je “neregularno ukoliko igrač koristi delove opreme da bi stekao prednost”. Bilo bi to, verovatno, slobodno sudijsko uverenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here