Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenco umetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali izuzetno cenjeni muzičari i traženi u celom svetu.

To je francuska grupa čiji članovi su španskog porekla te pevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenco, pop i druge slične muzičke oblike kao što je katalonska rumba. “Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 nedelja na top listama te im je to donelo veliku popularnost širom Europe, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije – grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa. André Reyes s desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz Gipsy Kings muzičkog kataloga koje će izvesti i 19. februara u beogradskom Sava Centru!

Osnivaču grupe, Andréu Reyesu kao gitaristi i pevaču pridružili su se cenjeni muzičarii kao što su Mario Reyes i Chico Castillo te zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom sveta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesat će vas i uz svetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi druge! Danas je, s više od 60 miliona prodatih nosača zvukova širom sveta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih predstavnika amenco rumbe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here