Glamur razigarne mladosti

0

Mali odrasli ljudi i kavaljeri
 

Uoči ove noći lepo su se dogovorile nastavnice Ljubica Brgić iz škole pri crkvi Svetog Sava i Danijela Stamenov i Svetlana Lakićević iz Dopunske škole pri Ambasadi Srbije, pa i taj veseli ispit zrelosti, s kog niko nije izostao, zajednički obeležili uz iće i piće, konkretnije, uz roštilj i sokove.

– Želimo da ponesete nešto od plemenitog bića naše škole. Nadamo se da će vam osam godina provedenih zajedno sa nama ostati zauvek u najlepšem sećanju koja će činiti vaše duhovno blago – poručile su im nastavnice.

 

Opet će se okupljati

– Ovo je glamur razigrane mladosti. Uživamo u svakom trenutku i vidi se da im je mnogo lepo kad su sa svojom generacijom. Devojke su se majstorski doterale, a mladići zauzeli neko posebno uspravno držanje. Pogled na njih nas, učiteljice zaista nas usrećuje. Na rastanku, u sitne sate, nizali su se zagrljaji, svi u buketu radosti. Ponavljali su kako će školske dane i drugare iz školskih klupa večno pamtiti, a i najavili da će se ponovo sastajati – govore nastavnice Ljubica, Danijela i Svetlana.

Dok su ih đaci netremice slušali, one što ih znanjem uvode u život, dodale su:

 

"Želimo vam da budete dobra deca svojih roditelja, vredni, marljivi, odani svojoj porodici i svojoj otadžbini Srbiji. Trudite se da u životu, u svakom poslu koji budete radili, dajete sve od sebe, crpeći svoje beskrajne intelektualne i fizičke snage kojih, možda, ni sami sada niste svesni."

To je to bilo ozbiljno i važno rečeno i prihvaćeno! I to bez prisustva roditelja i baka i deka koji su inače zaduženi za svakodnevne savete. U ovom trenutku, prvi put su ova nešto odraslija deca shvatila da se poruke odnose samo na njih, na njihov put u budućost i na ono na čemu će graditi svoj život. Nisu to više igre i bezbrižnost, već nešto kad se počinje odgovorno i savesno razmišljati. I prihvatili sve to, biće oni dorbi ljudi.
 

A s koliko se nestrpljenja iščekivala ova noć! U ambijentu pravog restorana! Osećanje se pomešala.

– Presrećni smo što smo svi ovako lepi, ponosni smo na svoje uspehe, a i što smo svi na okupu – glasno prijavljuju svršeni osmaci: damice Aleksandra Ubiparip, Andrea Milašinović, Nevena Dulkan, Jelena Kovačević i džentlmeni Vukašin Jevremović (onaj što je devojčicama doneo ruže), Marko Katić, Nikola Milovančević, Veljko Kovačević, Nikolla Ivović i Nikola Soulignac.

 

Ples sa damicom
 

A kad je odjeknula muzika, svaki nerv je poskočio, stvarno nema lepše droge od zvuka matice. Pa se ori: "Hej, godine mlade, hej, godine lude…"

Na red došao Bajaga, i Đorđe Balašević, a o Moravcu i ostalim kolcima da se i ne govori, kako koje otpočne, noge sve ubrzanije. I nikako da se zamore. Atmosfera usijana, a i nastavnice podetinjile. Super, i one igraju. I sve znaju. Stolice oko stolova prazne, mesta za ples i igru krcata. Svi nasmejani i raspevani, u ludom ritmu jedva stignu da udahnu, a pošalica se ne odriču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here