M. Ninović
Našao naslednicu: Milan Pualić i Marina Jovović

Srpski nacionalni radio-program na srpskom jeziku emituje se na radio programu 3ZZZ, na talasima 92.3FM, pod imenom “Glas Ravne Gore” već više od tri decenije. Ova radio stanica je ujedno i najmasovnija na ovim prostorima jer pored programa na srpskom jeziku ima još 62 etničke grupe koje emituju svoje nacionalne programe.

Ovaj srpski popularni radio program se emituje dva puta nedeljno – četvrtkom od 7 do 8 sati i subotom od 8 do 9 časova, u oba slučaja u jutarnjim časovima. Sadržaji programa su uobičajeni, slušaocima se donose aktuelne vesti iz otadžbine i sa lokalne scene, intervjui sa raznim ličnostima, razna obaveštenja iz života i rada srpske zajednice, sportski segment, itd. Ovaj srpski radio sat je obogaćen i srpskom narodnom muzikom.

 

Godine dobročinstva

Četvrtkom je urednik programa i spiker Nada Stojanac, subotom su spikeri Marina Jovović i Milan Pualić, koji su ujedno radnim danima i u kancelariji Srpskog socijalnog servisa i saradnje u Sent Albansu i u Dandenongu.

Treba posebno istaći da je ovaj radio-program na srpskom jeziku izuzetno koristan za društva, organizacije, sportske klubove u srpskoj zajednici, ali i za sve brojne slušaoce. Naši ljudi rado slušaju program, najviše da bi se  informisali šta, gde i kad se dešava u srpskoj zajednici.

Koliko je popularan i slušan srpski radio sat “Glas Ravne Gore” potvrđuju brojni telefonski pozivi slušalaca koji se pre, za vreme i posle emisije javljaju, pitaju za razne informacije, ali i ujedno darivaju novčane priloge kako bi ovaj radio-progam mogao da pokriva ne baš zanemarljive troškove i da tako normalno funkcioniše.

Nema nikakve sumnje da je srpski radio program “Glas Ravne Gore” istinski i važan deo života Srba u Melburnu. To je nepobitna činjenica. Za više od tri decenije postojanja “Glasa Ravne Gore” (svečanom zabavom jubilej tri decenije postojanja obeležen je u junu prošle godine) prodefilovao je veliki broj spikera, urednika, voditelja i ostalih volontera koji su svako na svoj način doprineli da se sa izuetnom dozom interesovanja u višedecenijskom emitovanju ovaj radio sat masovno sluša.

Povodom uspešnog dugogodišnjeg rada, ali i rođendana Marine Jovović, spikerke na radio-stanici “Glas Ravne Gore”, kao i administratora i socijalnog radnika, upriličena je i zajednička večera u restoranu ”Sokače” u Sent  Albansu. Ova mlada i obrazovana devojka rođena je u Crvenki, jedno vreme živela sa roditeljima u Danilovgradu, potom u Kuli gde se školovala i radila, da bi pre tri godine sa diplomom socijalnog radnika došla u Australiju.

Na mladima svet ostaje

Pored obaveza koje ima na veoma delikatnom poslu oko radio-programu i u kancelariji Srpskog socijalnog servisa i saradnje, Marina radi i kao profesionalni prevodilac sa engleskog jezika na srpski i obrnuto.

Na ovom skupu su se prisutnima obratili koordinator Srpskog socijalnog servuisa i saradnje Milan Pualić koji je, između ostalog, rekao da je već odavno uplovio u penzionerski period i da je vreme da ga na ovoj funkciji neko zameni. Po svemu sudeći ta čast će pripasti baš sociologu Marini Jovović. Koordinator Socijalnog servisa je rekao i sledeće:

– Srpski socijalni servis i saradnja zaista dobro posluje. Imamo veliki broj članova, većina od njih je uključena u volonterski rad i svima se zahvaljujem na saradnji. U poslednje vreme smo zaposlili dosta mladih osoba, a u planu je da u narednom periodu angažujemo još mladih, stručnih i sposobnih za rad u našoj organizaciji.

Marina je u obraćanju prisutnima ukratko opisala svoj dolazak u Australiju i naglasila da je prethodno obeležila ukupno 30 rođendana, a da je baš ovaj za nju nekako najsvečaniji.

– Ovo što ste mi sada pripremili zaista me je prijatno obradovalo, nisam se nadala ovolikoj pažnji i svima se od srca zahvaljujem. Posebno porodici Mimić, Jeli i njenom sad već pokojnom suprugu Simi, koji su me pre tri godine primili kao svoga najrođenijeg i zaista mi pomogli da otpočnem novi život u Australiji, naravno i mom budućem životnom saputniku Milanu Đukiću.

Uručeni su i prigodni pokloni Marini, ali i Zlati Borsos kojoj je takođe bio rođendan, uz veliku zahvalnost za  volonterski rad u Socijalnom servisu pri srpskoj gupi penzionera u Sent Albansu.

Kako se svakog četvrtka organizuje zajednički ručak u opštinskoj sali za članove grupe penzonera pri Socijalnom servisu i saradnji, ovog puta to je učinjeno malo svečanije, u popularnom restoranu “Sokače” u Sent  Albansu, čiji su vlasnici Petra i Vlada Miščević.

Pregalac u devedestoj

Sve zasluge za rad radio-stanice “Glas Ravne Gore” pripadaju voditeljima, urednicima i spikerima programa Marini Jovović, Milanu Pualiću, Nadi Stojanac i drugima. Radovan Pavkov “Lalo” je uplovio u svoju devetu deceniju, ali sa zadovoljstvom dežura i odgovara na brojne telefonske pozive, prima poruke i donacije slušalaca.

Svi su volonteri

Svi koji su uključeni u rad ovog radio-programa su volonteri, dobrovoljno rade veliki deo posla i za to im treba odati veliko i iskreno priznanje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here