Promo
Serija "Kosti"

Od 21. novembra, subotom i nedeljom u 20 časova na prvom programu RTS-a gledamo seriju “Kosti” scenariste Nikole Kolje Pejakovića i reditelja Saše Hajdukovića. “Kosti” predstavljaju nastavak hvaljene serije „Meso” i zajedno čine prva dva dela najavljene “Banjalučke trilogije”.

Glumac Jovo Maksić, koga publika zna iz brojnih filmova i serija (Život i smrt porno bande, Tajkun, Južni vetar, Grupa, Folk, Švindleri, Ubice mog oca, Žigosani u reketu… ) udahnuo je život jednom od dva glavna junaka serije – Kosti Govoruši. „Moj lik je povučen, to su ti, kako ja volim da kažem, tihi heroji koji na svojim plećima nose mnogo tereta, sve trpe i nikom se ne jadaju. Svaki dan je borba za egzistenciju. Ceo njegov univerzum je njegova mlađa sestra. Zato, kada dođe do povrede te jedine svetle tačke u njegovom životu – Kosta dolazi do tačke pucanja”, priča Jovo Maksić.

Seriju Kosti, kako kaže, doživeo je i lično jer je poreklom iz Bosanskog Grahova, izbegao je u Oluji, a sada tumači ulogu čoveka, koji je po životnoj sudbini, veoma sličan:„Verovatno je i to doprinelo da verodostojnije iznesem taj lik. Mi glumci, kada gradimo likove, koristimo nešto što smo proživeli, jer tako možemo nešto istinito i čisto, iz svoje duše da oblikujemo u ulogu”, navodi glumac.

Pored Jova Maksića i Ljubiše Savanovića u glavnim ulogama, u brojnoj glumačkoj ekipi serije Kosti su i Dragan Mićanović, Aleksandar Đurica, Boris Isaković, Milica Janevski, Nikola Pejaković, Nikola Rakočević, Dejan Aćimović, Lea Sekulić, Nikolina Friganović, Ljubomir Bandović, Goran Sultanović, Aleksandar Stojković, Igor Đorđević, Marina Vodeničar, Branko Janković, Dušan Jakšić, Boris Šavija, Željko Erkić i mnogi drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here