Gojko potopio ženu zbog švalerke

0

Foto: Ilustracija

Svi detalji zločina nisu poznati, jer je okrivljeni do kraja negirao da je počinio ubistvo. Telo je potopljeno pomoću betonskih ploča sa staze dvorišta supružnika, a odozgo su bili stavljeni i rezervni delovi za auto i panj. Telo je ipak isplivalo na površinu, gde ga je 1. maja 2010. godine otkrio prolaznik.

Bosanac je nestanak supruge prijavio policiji, ali se brzo našao na listi osumnjičenih, posebno nakon što je otkriveno da nije pokušao ni da je kontaktira preko mobilnog telefona. Međutim, otkriven je SMS koji je poslao ljubavnici u Bosnu. Osim toga, na videlo je izašlo da se bračni par stalno svađao i da su bili pred razvodom. Žena je neposredno pre nego što je ubijena telefonom razgovarala sa rođakom i rekla da se raspravljala sa suprugom.

Bosanac je uhapšen u decembru 2010. godine i od tada se nalazi u zatvoru. U međuvremenu je policija utvrdila da betonske ploče potiču iz njihove bašte.
Odbrana je tvrdila da je ubistvo počinio neko ko je ukrao ploče iz vrta i rezervni deo za kola, ali je taj pokušaj propao. Ubica je, naime, odmah nakon nestanka žene pokušao da naplati premije za osiguranje.

Viši sud nije video nijedan razlog da poništi presudu oblasnog suda u Cirihu. U obrazloženju se govori o visokoj kriminalnoj energiji optuženog koji je hladnokrvno pokušao da se reši tela. Bosanac je do sada odležao tri i po godine u zatvoru i to mu je uračunato u kaznu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here