MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Fudbaleri Partizana uspešno su otvorili 2021. godinu i prolećni deo polusezone trijumfom nad Napretkom iz Kruševca rezultatom 3:0 (2:0).

Crveno-beli svoj susret 20. kola Linglong Superlige Srbije igra u nedelju od 13 časova.

Nije znao Aleksandar Stanojević da odgovori da li je Partizan naoštren za početak proleća, ali smo ove večeri mogli da vidimo da su zimske pripreme u potpunosti uspele.

Posle osam pobeda u završnici jesenje polusezone, ostvarena je i deveta protiv tima koji je često umeo da bude “nagazna mina”, čak i u Humskoj.

Stanojević je odlučio da u “vatru” gurne mladog Nemanju Jovića i debitant mu je fantastično uzvratio, golom posle samo 14. minuta.

Prelepu akciju su izveli crno-beli, Filip Holender je propustio loptu do Jovića koji je efektno sa ivice kaznenog prostora pogodio ugao gola gostiju.

Sigurno će i stručno štab, ali i navijači Partizana biti zadovoljni izdanjem crno-belih igrača, budući da su delovali zategnuto i u odbrani i u napadu.

Napredak nije puno pretio Vladimiru Stojkoviću, a Partizan je u 40. minutu stigao do drugog gola.

Takuma Asano je oduzeo loptu na protivničkoj polovini, proigrao Filipa Holendera, a mađarski reprezentativac odličnim udarcem iz kolena zatresao mrežu.

Taj gol kao da je “ubio” nastavak susreta, jer je Partizan uspeo da odigra na rezultat u nastavku, a Napredak osim par sporadičnih pokušaja nije ugrožavao trijumf domaćina.

Njega je u 71. minutu potvrdio Lazar Marković koji je ušao u igru samo 10 minuta pre toga.

Do kraja smo gledali rutinsko odrađivanje posla crno-belih i uspešan nastavak sezone.

Međutim, za bilo kakav uspeh ove sezone će morati da gledaju na drugu stranu Topčiderskog brda…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here