pixabay.com

“Mržnja ubija ovu zemlju”, izjavio je profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Ivo Goldštajn.

– Rat je završen. Rat mora biti završen. Moramo podvući crtu ako želimo ovoj zemlji dobro. To je najjednostavnija istina. I pitam ovu histeričnu ekipu koja sipa mržnju na Srbe, do kad će ta mržnja trajati. Imaju partnera s druge strane, naravno. Ta mržnja ubija ovu zemlju – zaključio je Goldštajn.

Povodom obeležavanja pada Vukovara, Goldštajn je rekao da su male šanse da se reši problem nestalih.

– Kada pratimo koliko je bilo nestalih i sa hrvatske i sa srpske strane – pre jedno 12 godina ti su popisi ujedinjeni – vidimo da je u poslednjih nekoliko godina rešeno nekih stotinak slučajeva. Prema tome, s protokom vremena, činjenicom da svedoci polako odlaze, da se zemni ostaci dekomponuju i da ih je s vremenom sve teže naći, ta tužna činjenica nažalost je takva kakva je – rekao je on.

– Od svih velikih proglasa, najava da će Vukovar postati simbol nove Hrvatske, to se zapravo nije dogodilo. Vukovar je u martu 1991. imao oko 45.000 stanovnika. Danas ima trećinu toga. Nezaposlenost tih petnaestak hiljada stanovnika veća je nego što je bila 1991. godine – rekao je Goldštajn.

On je upozorio da Slavonija demografski propada, ali brojke u drugim slavonskim sredinama nisu toliko dramatične kao u Vukovaru.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here