Gondole plove u Herceg Novom

0

Uživaju na snimanju: Milena Radulović i Vaja Dujović
 

Biće ovo još jedna ekranizacija romana Milice Jakovljević Mir Jam i to njenog romana "To je bilo jedne noći na Jadranu", u režiji Ivana Stefanovića i produkciji Košutnjak filma. Glavne uloge sestara Branković poverene su mladim glumica Vaji Dujović (glumi Krinku) i Milena Radulović (igra Lolu), dok se u ostalim ulogama pojavljuju Mina Lazarević, Bojan Perić i drugi.

 

Šansa za mlade

Snimanje serije "Jedne letnje noći" počelo je 1. oktobra i ekipa je do sada radila u Kotoru, Tivtu, Perastu, Herceg Novom… Rad je nastavljen u hotelu Avala i ako sve bude bilo po planu snimanje
će završiti krajem decembra. Serija će imati 12 epizoda, a emitovanje je planirano za početka marta na Prvoj televiziji. Glumačka ekipa je potpuno nova u odnosu na prethodnu seriju, a šansa je pružena uglavnom mladim i neafirmisanim glumcima, od kojih su većina još studenti, da pokažu šta znaju.

– Igram glavnu žensku ulogu, koja je drugačija od moje role u filmu "Branio sam mladu Bosnu". Krinka je nežna, romantična, iskrena, stidljiva, a opet šarmantna i vickasta. Priča je smeštena u tridesete godine, nosimo lepe i zanimljive kostime, pa uživam dok radim – rekla je Vaja. Posle kraće pauze za ručak i malo  ćaskanja, glumci su se vrati na set.

– Ajmo statisti, majka i ćerka ulaze u restoran i sedaju za sto. Konobari na svoja mesta – viknuo je pomoćnik reditelja i snimanje je nastavljeno.

– Uspeli smo da uradimo seriju koja će biti najraskošnija od svih koje su do sada rađene po romanima Mir Jam, jer se radnja dešava u Beogradu, na moru, na brodu, i u Veneciji. Bilo je skupo da snimamo u Veneciji, pa smo se snašli i hercegnovska Belavista u seriji će biti venecijanski trg. Čak smo uspeli da verno prikažemo i gondole, kao simbol Venecije, kako plove po Herceg Novom – rekao je reditelj Stefanović, koji se po drugi put latio režije serije po romanu Mir Jam.

 

 

Sudbina dve sestre

Serija prati sudbinu dve sestre Krinke i Lole Branković. Obe su lepe i privlačne, ali prilično različite, Krinka je povučena, voli da sanjari i nije mnogo zainteresovana za ljubav, dok je Lola njena sušta suprotnost. Rano je ostala udovica i rado koketira sa muškarcima. Jednog leta njih dve zajedno sa svojom majkom odlaze na putovanje brodom u Veneciju i na Rab. Na letovanju sestre će upoznati Dubravka i Žarka koji će sestrama promeniti živote.

Kako kaže, zadovoljan je uspehom serije "Samac u braku", ali veruje da će "Jedne letnje noći" biti još gledanija.

Na setu u hotelu Avala bile su i rediteljke i producentkinje iz Švedske, koje ovih dana borave u Beogradu na manifestaciji "Swe u svemu" – mesec švedske kulture. Iza projekta stoji Jelena Mila glumica srpskog porekla, koja živi i radi u Stokholmu, ali je glumila i u srpskim filmovima i seriji "Ravna Gora".

 

Paralelno sa svojim glumačkim poslom ona radi na umrežavanju filmskih stvaralaca iz Srbije sa kolegama i filmskim stručnjacima u Evropi. Iako nema ulogu u seriji "Jedne letnje noći" na snimanje je došla sa Šveđankama da bi im pokazala kako se radi u Srbiji.

– Došle su sa ženskom energijom i sa ciljem da se upoznaju sa mogućnostima produkcije i filmskim stvaralaštvom Beograda i Srbije. Oduševljene su su onim što su videle, a posebno kada su čule da je Srbija jedna od retkih zemalja u svetu koja ima filmove koje niko drugi nema. U Kinoteci postoji čak stara Limijerova kamera, obišle smo nekoliko studija i upoznale srpske reditelje – kaže Jelena Mila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here