OC Jahorina

Na konferenciji za medije, održanoj na Jahorini u hotelu Vučko, zvanično je otvoren FIS Kup Jahorina 2021. Međunarodno takmičenje u alpskoj disciplini slalom koje se 23. i 24. januara održava na stazi Veleslalom – Prača. Organizator međunarodnog FIS KUP-a Jahorina 2021 je Skijaški savez BIH a tehnički organizator Klub SPD Jahorina u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Direktor smučarskog kluba Jahorina, Vlado Milojević se zahvalio na podršci i poželio takmičarima dobre rezultate: “Veliko hvala Vladi RS, Ministarstvu porodice, omladine i sporta, Gradu Istočno Sarajevo, Opštini Pale, Opštini Istočno Novo Sarajevo, Opštini Trnovo, članovima izvršnog odbora kluba, i Olimpijskom centru Jahorina uz čiju pomoć organizujemo ovaj FIS KUP.”
Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao: “Jako sam srećan jer se ovog vikenda na našoj planini održava FIS Kup Jahorina 2021. Radi se o međunarodnom takmičenju u disciplini slalom koje se u subotu i nedelju 23. i 24. januara održava na stazi Prača, do sada je prijavljeno preko 70 takmičara iz čitavog sveta. Moram da kažem da smo se maksimalno potrudili za pripremu borilišta i dobijamo pozitivne komentare od takmičara. Za ljubitelje sporta i skijanja na Jahorini želim da najavim da ćemo u narednom periodu raditi na razvoju gornjeg dela planine, Rajskoj dolini gde će se u budućnosti odvijati mnogo ozbiljnija takmičenja.
Veoma sam zahvalan Goranu Đokoviću, koji je kao i cela porodica Đoković uvek tu da nas podrži i ne mogu rečima iskazati svoju neizmernu zahvalnost jer je došao da isprati ovo takmičenje koje je za nas izuzetno važno jer određuje mogućnost dovođenja Evropa kupa na Jahorinu. Iskoristio bih priliku da pohvalim Smučarski klub Jahorina i novog direktora Vladu Milojevića, oseti se nova energija i nadamo se uspesima u narednom periodu. Sa više od 145 cm utabanog snega na našoj planini se vredno radi na pripremama staza sa ciljem obezbeđivanja najboljih uslova skijašima ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme. Nadam se uspešnom takmičenju, iako vremenski uslovi nisu na našoj strani želimo takmičarima puno sreće a mi kao domaćini ćemo se potruditi da ostavimo što bolji utisak.”
Za takmičare iz 20 zemalja ovogodišnjeg FIS Kupa koji će se održati na Jahorini ove trke su ujedno i testne za Evropa kup. Na Jahorini su trenutno takmičari iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugalije, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske, a favoriti su naravno domaći takmičari – Marko Šljivić i Emir Lokmić koji voze za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije. Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski staza i spremna je za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline SL, GS, SG i DH!
Ministar porodice, omladine i sporta, gospođa Sonja Davidović je istakla da će FIS Kup Jahorina 2021 biti organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera i dodala: “Zadovoljstvo mi je doći na Jahorinu i biti deo sportske priče. Ministarstvo je u prethodnoj godini, koja je bila izuzetno izazovna, uspelo da podrži sportske klubove u RS tako i Smučarski klub Jahorina. Čestitam organizatorima a svim učesnicima želim dobro zdravlje, dobre staze i uspešan prolazak kroz ciljnu kapiju.”
Nedeljko Elek, predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina je rekao da je Jahorina centar lepih događaja i značajnih sportskih takmičenja. “Želim da se zahvalim Vladi i Ministarstvu, ovo je jedan korak prema Evropa kupu i nadam se da će biti uspešan!”
Tehnički delegat trke, gospodin Matjaž Vrecel je rekao da je na Jahorini prvi put bio davne 1984. godine i da mu je zadovoljstvo ponovo boraviti na ovoj olimpijskoj planini. “Bio sam i na EYOF-u i na više od 15 FIS trka na ovoj planini. Nisam zabrinut, siguran sam da će trka ići po planu. Ja sam tu da pomognem da ostavimo dobar utisak na Međunarodnu skijašku federaciju. Želim svima puno sreće i nadam se da će nas vreme poslužiti da zajedno napravimo dobru trku i događaj za pamćenje.”
Goran Đoković, prijatelj ovogodišnjeg FIS Kupa Jahorina je rekao: “Poslednji put sam na Jahorini bio pre 4 godine i toliko toga lepog je urađeno da gotovo ne mogu da prepoznam Jahorinu. Evropa kup je san svake ozbiljne planine i FIS trke. Mi se na Jahorini osećamo kao domaći i nadam se da ćemo dolaziti puno puta a svakako i na Evropa kup!”
Načelnik opštine Pale, Boško Jugović je rekao da su Pale ponosne što imaju Jahorinu i jedno ovakvo takmičenje. “Nadamo se da će sutra i prekosutra FIS trka biti uvod u Evropa kup i sve što Olimpijski centar Jahorina postiže u ovom periodu je za svaku pohvalu.”
Prva trka održana je u subotu, 23.1. sa početkom u 9:00 časova, druga u 11:30 časova dok je dodela nagrada bila u 12:30 časova. Za drugi dan nedelju, 24.1. takođa važi isti raspored – prvi start u 9:00 časova, drugi u 11:30 časova a dodela nagrada u 12:30 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here