M. Karović
Kosovo i Metohija

Analitičar Dukađin Gorani smatra da odgovor izaslanika američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara na pitanje o stavu SAD o razmeni teritorije između Srbije i Kosova ne isključuje mogućnost korekcije granica, prenosi Reporteri.

On je dodao da bi na ovo pitanje šef spoljne politike EU Žozep Borelj kratko odgovorio da EU neće podržati takvo rešenje.

– Po mom mišljenju, njegov odgovor na ovo pitanje i njegov stav – da šta god da se strane dogovore, tumačim da ona nije eksplicitno isključena. Mislim da razmena teritorija suštinski razlikuje stavove zvaničnika poput Borelja i Eskobara – rekao je Gorani za T7.

Jedno od pitanja za Eskobara u intervjuu Reporteriju bilo je i o stavu administracije predsednika Bajdena ako se pitanje razmene teritorija vrati kao prilika za konačni dogovor. Eskobar je na to odogovorio tako što je rekao da “svaki konačni sporazum i njegovi elementi moraju biti prihvatljivi za narode Kosova i Srbije.

– Sjedinjene Američke Države nikada nisu i neće postavljati uslove i parametre ni Kosovu ni Srbiji. I Kosovo i Srbija su suverene države – rekao je Eskobar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here