Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Srpski trener Siniša Mihajlović je ovih dana bio učesnik “Sportskog festivala Trento”, a tokom svečanosti govorio je o brojnim momentima iz bogate karijere. 

Posebno na period boravka u Firenci koji se nije baš najslavnije završio.

– Uživao sam u Firenci, bilo mi je prelepo. Najgora stvar je neznanje. Ako su mi aplaudirali, bio sam srećan, ako su zviždali nije mi bilo tako krivo. Tamo su mi svi zviždali, bilo je baš lepo! Navijači su me zvali ciganinom, meni je to bilo pravo zadovoljstvo! Tada sam voleo to što me mrze, ali ne i sada. U jednom gradu sam prebio dvojicu, jednog od njih na tribinama. Kada ste na terenu i vređaju vas, to je u redu, ali kada su vam blizu, na ulici, to ne možete da ignorišete – kaže Siniša.

Pitali su ga i šta misli o trenutnom timu Lacija čiji je dres nekada nosio.

– Potreban im je centralni defanzivac koji komanduje odbranom, ima iskustvo, karakter, ko asistira i postiže golove, koga se plaše igrači protivničkih timova jer im je pretnja. U moje vreme je bilo tako, Japa Stama je bilo dovoljno samo videti, iako je on dobrodušan. Imao je jednom svađu sa Pipom Inzagijem, mi smo imali Simonea Inzagija u timu. Pipo je rekao nešto u stilu, ‘pokazaću ja tebi’… Došao je Stam, skinuo dres, onako mišićav i ćelav, sav tetoviran. Bilo je u stilu, ‘reci mu sad nešto’! Na terenu smo Kouto i ja bili pretnje, ja sam se svađao, on je vodio stvari ili suprotno. Jer ako sam se ja svađao i tukao, sudija bi mi pokazao žuti. Sad je svaki kontakt faul, nema više smisla – kaže srpski stručnjak.

Kaže da je bila čast da bude trener Milana.

– Bila mi je čast da budem njihov trener, što sam upoznao Berluskonija. Nije išlo najbolje među nama, možda zbog nekompatibilnosti karaktera. Teško mi je da da sve obrnem naglavce. On je takav da uvek zahteva da se uradi ono što je njegova želja. Vreme provedeno sa njim nikad neću zaboraviti. Kad ga sretnem, uvek mu se zahvalim na svemu jer je za mene na emotivnom i ličnom nivou to bio lep period. Berluskoni tada nije bio predsenik kao ranije, ali bilo je u redu i bio sam srećan što sam tamo. Kako kaže Đovani Trapatoni, imate dve vrste trenera, oni koji su oterani i koji će tek biti oterani – zaključio je Mihajlović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here