Ž. M.
SVE JE NA VREME UTOVARENO: Stojnićeva radna brigada

Miroslav Miki Stojnić, poznati humanitarac iz Herbruka u Švajcarskoj, organizovao je novu akciju pomoći za svoju rodnu Gradišku u Republici Srpskoj.

Ovaj put pošiljka je namenjena službi Civilne zaštite i Gradskoj bolnici. Porodica Stojnić je sa rodbinom, kumovima i kolegama natovarila i peti šleper u 2019. godini, koji je već stigao u Srpsku.

– Prvoklasna oprema sa većim brojem velikih motornih pumpi (13) i nekoliko stotina metara vatrogasnih creva namenjeni su Civilnoj zaštiti u Opštini Gradiška. Grad je na samoj obali reke Savi i svake godine postoji opasnost od poplava – kaže Miki Stojnić, neumorni organizator donacije.

On dodaje da je prva isporuka vrlo vrednih i kvalitetnih proizvoda Civilnoj zaštiti i vodovodu ostvarena u saradnji sa Slobodanom Kneževićem, direktorom Civilne zaštite, i gradonačelnikom Zoranom Adžićem.

– Nadam se da ćemo i u budućnosti sarađivati sa Opštinom Gradiška i pomagati našim ljudima – kaže Stojnić.

U međuvremenu je Mirko Manojlović, direktor bolnice, javio da je Bolnica Gradiška dobila izuzetno kvalitetne instrumente za operacionu salu i elektro-uređaje i nameštaj za opštu medicinu.

Miki Stojnić ocenjuje da je ovo jedna od vrednijih pošiljki koju je poslao u prethodnih 20 godina.

– Direktor bolnice Mirko Manojlović je izuzetan lekar i čovek, sarađujemo vrlo dobro, nismo komplikovani i zato nam uspevaju sve dosadašnje donacije za bolnicu – ukazuje Stojnić.

On dodaje da se njihovo neumorno i korektno zalaganje pročulo po čitavoj Švajcarskoj i njenim institucijama.

– Deo ove pošiljke je stigao čak iz Lucerna, pa iz Ciriha i St. Galena. Dobijam brojne mejlove i ponude, tako da treba sve koordinirati, organizovati prevoz, termine kada i gde da stigne šleper. Sve se radi u dogovoru i uz dokaze gde je roba stigla i da li je u upotrebi. Uz mene su moja porodica, prijatelji, rodbina, bajkeri i karatisti. Koristim priliku da putem “Vesti” zahvalim svima na saradnji i pomoći. “Vesti” prate naš rad i trud, a na taj način se ljudi različitih nacija i dobre volje odazovu i pomažu nam u našim akcijama. Jedno veliko hvala svima – poručuje Miki Stojnić.

Oprema za škole

– Sledeći korak je da do kraja ove godine minimalno krene još jedan šleper za škole u potkozarskim selima Podgradci, Vrbaška, Dubrava i Laminci jer imamo materijala za više od dva šlepera. Odmah početkom 2020. moramo da idemo u centralnu Švajcarsku po veći broj školskih tabli, a načelnik grada u koji ćemo ići čak je prihvatio da sav taj školski inventar ostavi u svom magacinu dok ne stignemo da to utovarimo – ističe Stojnić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here