pixabay.com

Meštani Rtine u opštini Ražanac doživeli su šok u utorak oko 18 sati kada su ispred crkve Sv. Šime videli – gole žene.

Kao od “majke rođene” pozirale su fotografima na crkvenim vratima, što su meštani prekinuli glasnim negodovanjem posle čega su se umotale u peškire i pobegle, piše Zadarski.hr.

“Bile su potpuno gole i jedva punoletne. Uvijale su se oko stubova crkve i gole stajale na vratima. Nije nam bilo jasno šta se događa”, opisali su meštani nesvakidašnji prizor koji su ugledali nakon što su taj dan glavnom ulicom prolazili pored crkve.

“Taman je prestala da pada kiša. Sve se odigralo brzo. Pored crkve su stajale dve potpuno gole jedva punoletne žene, nisu imale više od 20 godina. Izašli smo iz automobila i pitali muškarce koji su ih snimali šta tu rade. Devojke su se odmah pokrile peškirima, a onda su ubrzo svi seli u automobil i pobegli. Ne znamo ko su bili i kojim povodom, ali smo videli da je automobil bio poljskih registarskih tablica”, ispričali su Rtinjani posle susreta s nagim prizorom.

Župnik župe od Ružarija u Opštini Ražanac, don Filip Kucelin rekao je da ga niko nije obavestio o takvoj vrsti incidenta ispred crkve Sv. Šime u Rtini.

– To je naša filijalna crkva, na osami. Uvek je zaključana osim kada se tamo održavaju mise. Lično me o takvoj vrsti incidenta niko nije obavestio, tako da ne znam šta je bilo i da li se to dogodilo. Taj deo nije pokriven video-nadzorom kao što je naša glavna crkva Gospe od Ružarija u Ražancu. Mogu reći samo da se leti svašta događa”, rekao je župnik opštine Ražanac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here