EPA/Boris Pejovic

Na Vojvodića molu u Đenovićima u Crnoj Gori nepoznata lica crvenim sprejom su ispisala pogrdne reči “J… Srbe stoko”, zbog čega su reagovali meštani i lokalne vlasti, a grafiti su uklonjeni.

Natpisi poput ovoga i uopšte oni koji na bilo koji način vređaju nekoga ne odražavaju mišljenje stanovnika i odraz su primitivizma onih koji žele da izazovu pažnju u mestu koje ima slobodarsku tradiciju, u kojem nikada nije bilo primjera nacionalnih, rasnih, verskih ili bilo kojih drugih podela, saopšteno je u utorak iz mesne zajednice.

“Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima”, navodi se u saopštenju koje su potpisali predsednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsednik Skupštine Miloš Konjević, prenele su sinoć podgoričke “Vijesti”.

U saopštenju se ističe i da ovaj sraman, vandalski čin predstavlja udar na tradiciju multukulturalnosti i međusobnog poštovanja, uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti.

“Ovim putem se izvinjavamo svim građanima i gostima našeg grada. Posebno izvinjenje upućujemo pripadnicima srpske nacionalnosti, u ime grada koji je mnogima dom, koji je prva opština nosilac ordena Svetog Save prvog reda i godinama ostaje prepoznat kao jedna od omiljenih destinacija graddana Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Pogrdni grafit je juče uklonjen.

7 COMMENTS

  1. Grafit tu stoji već pola godine, još od onog crkusa sa krstionicom, ali zar se ne pitate zašto bi to iko napisao? Zašto ikome pada na um da piše takve gluposti, pa procijenite koliko ste tome sami doprinijeli.

  2. Sramota ne viđena svi smo mi Srbi i oni dole i mi gore dokle će glupani maloumni pustiti da ih truju da budu protiv svog naroda ja lično poreklo vodim tj.moji su došli pradjed iz Hercegovine okolina Trebinja u Vojvodini smo nekoliko generacija šta sad ja treba da mrzim ove dole i da se delimo za mene je Srbin isti ma gde bio

      • A to što si ti flamantes je verovatno neki šiptar koji se uvukao među prave Crnogorce pa raspiruje vatru i mržnju. Cepaju u Albaniju i ne vraćaju se.

        • Flamantes je latinski naziv za biljne i životinjske vrste koje su vatrenocrvene boje i znači plameni, kao crnogorska zastava. Ja ne raspirujem mržnjuniti vatru, naprotiv, vrlo sam blagonaklon prma vama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here